Turul Abu Dhabi 2017 a fost câștigat de portughezul Rui Costa

Ciclistul portughez Rui Costa a câştigat ediţia 2017 a Turului Abu Dhabi, la finalul celei de-a patra etape (ultima) desfăşurată duminică pe circuitul de Formula 1 de la Yas Marina, în nocturnă şi pe ploaie.

În această ultimă etapă, lungă de 147 km, rutierii au efectuat 26 de tururi de circuit, pe o vreme neobişnuită, deoarece în Emiratele Arabe Unite plouă, în medie, două sau trei zile pe an.

Rui Costa, component al echipei UAE-Abu Dhabi, preluase tricoul de lider al cursei sâmbătă, când a reuşit să câştige singura etapă montană, la Jebel Hafeet, în oraşul-oază Al-Ain.

Ultima etapă a fost câştigată de australianul Carleb Ewan (Orica), înregistrat cu timpul de 3h03min.06sec. Acesta a reuşit să-i devanseze la sprint pe britanicul Mark Cavendish şi pe germanul Andre Greipel, ambii înregistraţi în aceaşi timp cu învingătorul. Românul Eduard Michael Grosu (Nippo Vini Fantini) a ocupat locul 11, în acelaşi timp cu învingătorul.

Citeste si:  Stoke City l-a cumparat pe Lee Grant

În clasamentul general final, Rui Costa a fost urmat la 4 secunde de rusul Ilnur Zakarin (Katiuşa) şi la 16 secunde de olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), în timp ce Grosu s-a clasat pe locul 130, la 17 min 57 sec de primul loc.

Turul Abu Dhabi este singura cursă din calendarul UCI World Tour organizată în Orientul Mijlociu şi a reunit la start principalii candidaţi la câştigarea ediţiilor din acest an ale tururilor Italiei ş Franţei, cu excepţia britanicului Chris Froome.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*