Tour Down Under anulat pentru al doilea an consecutiv

Următoarea ediție a Tour Down Under, care era programată pentru luna ianuarie în Australia, a fost anulată din cauza pandemiei Covid-19. Este a doua oară consecutiv când cursa nu va avea loc.

Turul Down Under, desfășurat în ianuarie în Australia, a fost anulat joi pentru al doilea an consecutiv, din cauza incertitudinii legate de închiderea frontierelor și cerințele de carantină legate de pandemia Covid-19. Cursa Cadel Evans Great Ocean, parte a UCI WorldTour, programată să urmeze în statul Victoria, a fost, de asemenea, anulată.

Citeste si:  Ciclistul Andrey Grivko a fost suspendat pentru 45 de zile

De obicei, Tour Down Under este prima cursă a sezonului pe calendarele WorldTour (masculin) și ProTour (feminin). Deja anul trecut, a trebuit anulată, din cauza pandemiei.

„Am analizat pe deplin toate posibilitățile”, a declarat Hitaf Rasheed, Director Executiv Evenimente Australia de Sud, pe site-ul evenimentului. Dar, din păcate, în cele din urmă, închiderea frontierelor și cerințele de carantină pentru cele peste 400 de persoane care alcătuiesc echipele internaționale s-au dovedit încă prea greu de depășit. „