F1 va fi prezent în Qatar, la sfârșitul lunii noiembrie

F1 va fi prezent în Qatar, la sfârșitul lunii noiembrie

Au existat încă unele îndoieli cu privire la destinația unei runde a Campionatului de F1 pe 21 noiembrie. Acesta va fi totuși circuitul Losail din Qatar, cu mari șanse de a reveni acolo în viitor …

A trebuit găsit un nou circuit care să-l înlocuiască pe GP-ul australian, anulat încă o dată în 2021. Timp de două luni, Formula 1 l-a găsit fără să vrea să comunice destinația monoposturilor după secvența dură Mexic-Brazilia. Cu toate acestea, circuitul Losail din Qatar, care găzduiește MotoGP din 2008, a devenit rapid candidat. Și a fost înscris oficial joi pentru o cursă al cărei start va fi dat pe 21 noiembrie la 18:00 ora locală.

Citeste si:  Arsenal - Sunderland preview

Prin urmare, Qatar va fi a patra țară din Orientul Mijlociu, după Bahrain, Abu Dhabi și Arabia Saudită, care va găzdui F1. O primă încercare care promite un viitor strălucit pentru statul Qatar care ar trebui să-și treacă locul și în 2022, s-a concentrat pe Cupa Mondială de Fotbal înainte de a reveni definitiv în calendarul F1 din 2023, cu un contract de 10 ani. De asemenea, este posibil ca în viitor să fie construit un nou circuit acolo.

Sari la bara de unelte