F1 va fi prezent în Qatar, la sfârșitul lunii noiembrie

f1

Au existat încă unele îndoieli cu privire la destinația unei runde a Campionatului de F1 pe 21 noiembrie. Acesta va fi totuși circuitul Losail din Qatar, cu mari șanse de a reveni acolo în viitor …

A trebuit găsit un nou circuit care să-l înlocuiască pe GP-ul australian, anulat încă o dată în 2021. Timp de două luni, Formula 1 l-a găsit fără să vrea să comunice destinația monoposturilor după secvența dură Mexic-Brazilia. Cu toate acestea, circuitul Losail din Qatar, care găzduiește MotoGP din 2008, a devenit rapid candidat. Și a fost înscris oficial joi pentru o cursă al cărei start va fi dat pe 21 noiembrie la 18:00 ora locală.

Citeste si:  Mercedes-AMG și Aston Martin vor asigura rolul de safety car

Prin urmare, Qatar va fi a patra țară din Orientul Mijlociu, după Bahrain, Abu Dhabi și Arabia Saudită, care va găzdui F1. O primă încercare care promite un viitor strălucit pentru statul Qatar care ar trebui să-și treacă locul și în 2022, s-a concentrat pe Cupa Mondială de Fotbal înainte de a reveni definitiv în calendarul F1 din 2023, cu un contract de 10 ani. De asemenea, este posibil ca în viitor să fie construit un nou circuit acolo.