Tot ce ai vrut mereu să știi despre Roland-Garros 2023

roland garros

Când va avea loc Roland-Garros 2023?

Ediția 2023 a Roland-Garros este programată să aibă loc în perioada 28 mai – 11 iunie 2023.

Cine sunt campionii care își apără titlul la Roland-Garros?

În 2022, spaniolul Rafael Nadal a câștigat al 14-lea titlu Roland-Garros, cu o victorie în două seturi în fața norvegianului Casper Ruud.

La feminin, poloneza Iga Swiatek a câștigat al doilea titlu Roland-Garros în trei ani, cu o victorie în două seturi în fața finalistei, pentru prima dată la Grand Slam, Coco Gauff.

Când a avut loc primul Roland-Garros?

Turneul a avut loc pentru prima dată în 1881 și a fost cunoscut sub numele de Championnat de France sau Campionatul Franței. Era deschis doar jucătorilor care erau membri ai clubului francez la acea vreme. Primul eveniment de simplu feminin de la Roland-Garros a avut loc în 1897.

După cine poartă numele trofeelor Roland-Garros?

Trofeul de simplu masculin se numește Coupe des Mousquetaires (Cupa Muschetarilor) și a fost numit în onoarea celor „Patru mușchetari”, în timp ce câștigătoarea de simplu feminin primește Coupe Suzanne Lenglen (Cupa Suzanne Lenglen) din 1979. Trofeele sunt fabricate de Mellerio dits Meller, o celebră casă de bijuterii pariziană și sunt toate realizate din argint pur, cu decorațiuni fin gravate pe partea lor.

Cine a câștigat cele mai multe titluri la Roland-Garros?

Rafael Nadal a câștigat 14 titluri incredibile la simplu masculin la Roland-Garros, ceea ce este cel mai mare număr de trofee câștigat de către orice jucător la un singur turneu de Grand Slam.

Citeste si:  Redknapp si-a prelungit sederea la Birmingham

Americana Chris Evert a câștigat șapte titluri, cele mai multe de către orice femeie în Grand Slam-ul francez. Legendara franceză Suzanne Lenglen și germana Steffi Graf sunt chiar în spatele ei, cu șase titluri fiecare.

Terenurile de la Roland-Garros sunt acoperite cu un acoperiș?

În prezent, Court Philippe Chatrier are un acoperiș, care a fost inaugurat în 2021. Court Suzanne-Lenglen, al doilea ca mărime al turneului, cu o capacitate de 10.000 de locuri, ar trebui să fie echipat cu un acoperiș la timp pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Vor fi sesiuni nocturne la Roland-Garros 2023?

Da. Sesiunile de noapte au fost introduse pentru prima dată la French Open în 2021 și au făcut parte, de asemenea, din ediția din 2022. De asemenea, vor face parte din evenimentul din 2023, dar ora de începere a fost mutată. Meciurile vor începe cu 30 de minute mai devreme decât anul trecut, la ora 20.30, după un spectacol de divertisment înainte de meci.

Cine este directorul turneului Roland-Garros?

Fostul număr 1 mondial feminin Amelie Mauresmo este actualul director al turneului la Roland-Garros. De două ori campioană de Grand Slam la simplu a fost numită în această funcție în decembrie 2021. Mauresmo este prima femeie care a ocupat postul din istoria turneului.

„Sunt foarte mândră să mă alătur echipei Roland-Garros. Am acceptat funcția de director de turneu cu ambiții clare”, a spus Mauresmo atunci. „Le voi realiza cu aceleași standarde înalte, libertate și pasiunea care m-a condus întotdeauna.”