Emma Răducanu riscă să părăsească Top-100 după Madrid Open

Pentru a rămâne o jucătoare din Top-100 în clasamentul WTA, Emma Răducanu se confruntă cu sarcina dificilă de a câștiga două meciuri la Madrid Open 2023.

Dacă își va învinge adversara din calificare, care nu a fost încă decisă, în primul tur, numărul 1 mondial Iga Swiatek o va aștepta în optimile de finală.

Când Răducanu a participat săptămâna trecută la Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart, ea era pe locul 68 în lume. Ajunsă în sferturile de finală (a pierdut în fața lui Swiatek) ale evenimentului WTA 500 în anul 2022, Răducanu a fost obligată să ajungă din nou în ultimele opt pentru a evita pierderea de puncte.

Cu toate acestea, Jelena Ostapenko a învins-o în meciul de deschidere cu 6-2, 6-1 în doar 58 de minute și, drept urmare, tânăra britanică a scăpat de 17 locuri în clasament pentru a ajunge pe locul 85, la începutul acestei săptămâni. În sezonul 2023 de până acum, recordul ei de victorii-înfrângeri este de 5-5.

Citeste si:  Mihaela Buzărnescu, în continuare fără victorie în 2022

Emma Răducanu, alături de sponsorul ei Vodafone, a surprins recent o pereche de tenismene în devenire la Londra organizând o sesiune de coaching prin tehnologia hologramă, jucătoarea britanică antrenându-i de la Abu Dhabi.

Răducanu s-a bucurat de întreaga experiență și a sperat că antrenorii ar putea antrena un viitor campion de la Wimbledon folosind tehnologia.

Emma Răducanu va juca primul ei meci la Madrid Open 2023 pe 26 aprilie și dacă va ieși învingătoare, o va înfrunta pe Iga Swiatek pe 27 aprilie.