Tokyo se agață de organizarea Jocurilor Olimpice, în ciuda zvonurilor de anulare

Tokyo se agață de organizarea Jocurilor Olimpice, în ciuda zvonurilor de anulare

„Times” afirmă că guvernul japonez a fost de acord în secret că organizarea Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august) este imposibilă. Tokyo neagă cu tărie.

„Sunt hotărât” să găzduiesc la Tokyo Jocuri Olimpice ca „sigure”, ca semn al „victoriei umanității asupra noului coronavirus”, a declarat premierul Yoshihide Suga în timpul unei sesiuni parlamentare. Comitetul de organizare Tokyo 2020 a reamintit, de asemenea, vineri că a fost „pe deplin concentrat” pe pregătirile pentru găzduirea olimpiadelor (23 iulie-8 august), la unison cu guvernul japonez și orașul Tokyo, Comitetul Olimpic Internațional (COI) și Comitetul Paralimpic Internațional (IPC).

Potrivit ziarului britanic The Times, care a citat joi o sursă din coaliția de guvernământ din Japonia, guvernul a hotărât deja în secret imposibilitatea organizării Jocurilor Olimpice în acest an, din cauza creșterii globale a coronavirusului, inclusiv în Japonia. Pentru a salva situația, guvernul va căuta să se asigure în prealabil că Tokyo organizează Jocurile Olimpice din 2032, următoarea ediție disponibilă (după Paris-2024 și Los Angeles-2028), potrivit Times.

Alți oficiali japonezi au negat direct. Purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului japonez, Manabu Sakai, a declarat că nu există „niciun adevăr” în articolul Times, iar guvernatorul orașului Tokyo, Yuriko Koike, a spus că „nu are idee” în ceea ce privește originea informațiilor. „Ne coordonăm îndeaproape cu guvernul, comitetul de organizare și COI” și „adevărul este că nu s-a discutat despre anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice”, a declarat doamna Koike, reporterilor.

Citeste si:  Angelique Kerber vorbește despre sarcină, dezvăluie când așteaptă întoarcerea ei la Grand Slam

Confruntat cu îndoieli tot mai mari, însuși președintele CIO, Thomas Bach, a urcat pe platou joi. „Nu avem niciun motiv în acest moment să credem că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu se vor deschide pe 23 iulie”, a declarat el agenției de știri japoneze Kyodo. „Nu există un plan B” și „suntem total dedicați să facem aceste Jocuri sigure și de succes”, a spus el.

Săptămâna trecută, un ministru cheie din guvernul japonez, Taro Kono, a exprimat totuși o voce contrară, considerând că nu ar trebui exclus nimic pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte