Tokyo se agață de organizarea Jocurilor Olimpice, în ciuda zvonurilor de anulare

tokyo

„Times” afirmă că guvernul japonez a fost de acord în secret că organizarea Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august) este imposibilă. Tokyo neagă cu tărie.

„Sunt hotărât” să găzduiesc la Tokyo Jocuri Olimpice ca „sigure”, ca semn al „victoriei umanității asupra noului coronavirus”, a declarat premierul Yoshihide Suga în timpul unei sesiuni parlamentare. Comitetul de organizare Tokyo 2020 a reamintit, de asemenea, vineri că a fost „pe deplin concentrat” pe pregătirile pentru găzduirea olimpiadelor (23 iulie-8 august), la unison cu guvernul japonez și orașul Tokyo, Comitetul Olimpic Internațional (COI) și Comitetul Paralimpic Internațional (IPC).

Potrivit ziarului britanic The Times, care a citat joi o sursă din coaliția de guvernământ din Japonia, guvernul a hotărât deja în secret imposibilitatea organizării Jocurilor Olimpice în acest an, din cauza creșterii globale a coronavirusului, inclusiv în Japonia. Pentru a salva situația, guvernul va căuta să se asigure în prealabil că Tokyo organizează Jocurile Olimpice din 2032, următoarea ediție disponibilă (după Paris-2024 și Los Angeles-2028), potrivit Times.

Alți oficiali japonezi au negat direct. Purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului japonez, Manabu Sakai, a declarat că nu există „niciun adevăr” în articolul Times, iar guvernatorul orașului Tokyo, Yuriko Koike, a spus că „nu are idee” în ceea ce privește originea informațiilor. „Ne coordonăm îndeaproape cu guvernul, comitetul de organizare și COI” și „adevărul este că nu s-a discutat despre anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice”, a declarat doamna Koike, reporterilor.

Citeste si:  Roland-Garros: Martina Trevisan adaugă o nouă ispravă, împotriva lui Kiki Bertens

Confruntat cu îndoieli tot mai mari, însuși președintele CIO, Thomas Bach, a urcat pe platou joi. „Nu avem niciun motiv în acest moment să credem că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu se vor deschide pe 23 iulie”, a declarat el agenției de știri japoneze Kyodo. „Nu există un plan B” și „suntem total dedicați să facem aceste Jocuri sigure și de succes”, a spus el.

Săptămâna trecută, un ministru cheie din guvernul japonez, Taro Kono, a exprimat totuși o voce contrară, considerând că nu ar trebui exclus nimic pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*