Tiger Woods devine membru al consiliului de administraţie al circuitului profesionist PGA

Americanul Tiger Woods, marea vedetă a golfului profesionist, va fi unul dintre cei şase „jucători directori” care fac parte din consiliul de administraţie al PGA Tour, au anunţat responsabilii acestui circuit, şi va avea un cuvânt de spus în privinţa schimbărilor legate de viitoarea fuziune cu circuitul LIV, susţinut de fonduri saudite, informează AFP.

„Este un moment critic pentru circuit şi jucătorii vor face totul pentru a se asigura că orice schimbare făcută este în interesul tuturor părţilor implicate”, a indicat Tiger Woods, citat în comunicatul difuzat de PGA Tour.

Cel mai titrat jucător din circuitul american de golf, alături de Sam Snead (fiecare cu câte 82 de victorii), a fost până în prezent unul dintre principalii opozanţi faţă de asocierea cu circuitul rival LIV, anunţată în luna iunie, spre marea surpriză a jucătorilor.

Această uniune este o dovadă suplimentară a vastei ofensive iniţiate de Arabia Saudită în sport, sub egida prinţului moştenitor Mohammad bin Salman.

Citeste si:  Sane sta cel putin doua saptamani

Tiger Woods se va alătura celor cinci „jucători directori” care se află deja în consiliu, printre care şi nord-irlandezul Rory McIlroy.

Potrivit Washington Post, 41 de jucători din PGA Tour, inclusiv vedetele Rory McIlroy, Jon Rahm şi Scott Scheffler, i-au trimis luni comisarului PGA Tour, Jay Monahan, o scrisoare prin care cer ca Woods să fie inclus la consiliu, iar structura de guvernare a circuitului să fie revizuită imediat.

Jay Monahan a declarat marţi că orice modificare viitoare a regulilor care ar putea rezulta din fuziunea PGA-LIV va necesita implicarea şi aprobarea tuturor celor şase „jucători directori” din consiliu.

„Jucătorii îi mulţumesc comisarului Monahan pentru că a fost de acord să abordeze preocupările noastre şi aşteptăm cu nerăbdare să stăm la masă cu el pentru a lua deciziile corecte pentru viitorul jocului pe care îl iubim cu toţi”, a precizat Tiger Woods.
AGERPERS