Manchester United a semnat un nou contract cu Adidas, pentru un miliard de euro

manchester united

Clubul englez de fotbal Manchester United a anunţat, luni, că a semnat un nou contract pe 10 ani cu gigantul german de echipament sportiv Adidas, pentru cel puţin 900 de milioane de lire sterline (1,048 miliarde de euro), conform postului britanic de televiziune BBC, citat de AFP.

Cele două părţi, care sunt partenere din sezonul 2015/2016, au declarat că noul acord se va concentra de o manieră semnificativă pe „echipa feminină a lui Manchester United”.

„Noul acord pune accentul pe echipa feminină a lui Manchester United de la relansarea sa în 2018, continuând angajamentul lui Manchester United şi Adidas pentru dezvoltarea fotbalului feminin”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul grupării engleze.

Citeste si:  Rafael Nadal se va întoarce săptămâna viitoare, anunță antrenorul

„Adidas şi Manchester United sunt două dintre cele mai importante mărci din fotbalul internaţional şi este natural să continuăm cooperarea noastră”, a spus Bjorn Gulden, preşedinte-director general al Adidas, într-un comunicat.

United nu a dat nicio cifră pentru noul acord, dar BBC a afirmat că acesta este de aproximativ 105 milioane de euro pe sezon. Cu titlu de comparaţie, Adidas a semnat anterior pentru o perioadă de zece ani, până în 2028, un contract cu Real Madrid pentru o valoare record estimată între 120 şi 150 de milioane de euro pe sezon.
AGERPRES