Korneeva, în vârstă de 16 ani, devine cea mai tânără jucătoare din istorie care a revendicat un titlu ITF100

Numărul 1 mondial al juniorilor, Alina Korneeva, și-a continuat ascensiunea fulgerătoare cucerind tot ce se afla în fața ei și cucerind cel mai mare titlu al carierei, din postura de calificare, la ITF100 Figueira da Foz.

Ca să ne amintim, ITF 100 sunt cea mai înaltă clasificare a evenimentului feminin din ITF World Tennis Tour și oferă cele mai multe puncte de clasare, premii în bani și prestigiu pentru câștigători.

Cel mai recent succes al lui Korneeva, cel de-al doilea titlu ITF World Tennis Tour dintr-un sezon din ce în ce mai impresionant, a văzut-o pe adolescenta născută la Moscova să sară cu 106 de locuri până pe locul 220 în clasamentul WTA.

O astfel de creștere o pune pe Korneeva, al cărei tată a câștigat bronzul la Jocurile Olimpice din 2008 ca parte a echipei ruse de volei, cel puțin din punct de vedere al clasamentului, pentru un loc în tragerea la sorți de calificare la US Open.

Înapoi la W100 Figueira da Foz, Korneeva a mers din ce în ce mai puternic după ce a navigat în calificări și a trecut de Harriet Dart din Marea Britanie în prima rundă, dar numai după ce a salvat punctul de meci.

Citeste si:  Coquelin s-a transferat la Valencia

„Sunt atât de fericit de acest turneu, de rezultat și de finală pentru că am jucat foarte bine și m-am concentrat de la prima până la ultima minge”, a spus Korneeva.

„Am simțit că, dacă am ratat trei mingi la rând, ea [Monnet] a început să joace din ce în ce mai bine, așa că cheia era să joci fiecare minge fără nicio emoție și să nu ratez prea multe. Nu am mai învins niciodată un jucător atât de bun cu 6-0 6-0 până acum. Cred că sunt atât de competitivă în primul rând datorită familiei mele pentru că provin dintr-o familie de sportivi și asta m-a ajutat cu adevărat, dar și pentru că vreau să joc tenis toată viața și să câștig multe. Pentru a câștiga turnee și Grand Slam-uri, trebuie să joc la un nivel înalt.” tenisinfo.ro