Tenisul britanic este „stabil financiar”, în ciuda anulării Wimbledon

Finanțele tenisului britanic „nu vor fi puternic afectate” de anularea Grand Slamului de la Wimbledon, spune directorul executiv Richard Lewis.

Polita de asigurare a pandemiei All England Club a protejat-o de pierderi de până la un sfert de miliard de lire sterline – dar acoperirea nu va fi disponibilă anul viitor.
„Suntem încă într-o poziție foarte bună, ceea ce este un lucru bun, ciudat de spus atunci când tocmai am anulat campionatele, dar suntem foarte stabili din punct de vedere financiar”, a spus Lewis.
Sunt optimist că surplusul [plata anuală către LTA] va fi destul de bine prezervat și, prin urmare, impactul va fi oarecum redus.”
Plata, care finanțează în mod eficient organul de conducere al tenisului britanic pentru anul următor, a fost de peste 45 de milioane de lire sterline în 2019, dar este sigur că va scădea anul viitor.

Citeste si:  Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA Charleston
Wimbledon, care trebuia să se desfășoare între 29 iunie și 12 iulie, a fost anulat pentru prima dată de la al doilea război mondial, pe fondul crizei coronavirusului.
„Când am început pentru prima dată în 2012, au existat câteva semne că lucrurile nu sunt asigurabile din cauza bolilor transmisibile precum Sars și gripa porcină”, a spus el.
Lewis spune că gândurile s-au îndreptat deja spre modul în care ar putea arăta Wimbledon 2021, dacă este necesar în spatele ușilor închise.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*