Temeri de securitate cibernetică pentru sportivii de la Jocurile Olimpice de la Beijing

Multe comitete olimpice naționale și-au sfătuit sportivii să nu-și aducă echipamentul informatic sau telefoanele personale la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Comitetele olimpice naționale din unele țări occidentale își sfătuiesc sportivii să lase dispozitivele personale acasă sau să folosească telefoane temporare din cauza problemelor de securitate cibernetică la Jocurile de iarnă de luna viitoare de la Beijing. Mulți CNO au spus că le vor oferi sportivilor și personalului lor dispozitive temporare pentru a evita riscurile de securitate și pentru a combate supravegherea în timpul Jocurilor din China.

„Ar trebui să presupunem că fiecare mesaj text, e-mail, vizită online și acces la aplicație poate fi monitorizată”, a declarat Comitetul Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite într-un aviz consultativ. Comitetul Olimpic canadian este de acord, el și-a sfătuit membrii să-și lase dispozitivele personale acasă și să fie deosebit de atenți, deoarece Jocurile au reprezentat „o oportunitate unică pentru criminalitatea cibernetică”.

De asemenea, comitetele elvețiene și suedeză vor furniza noi dispozitive delegațiilor lor și le-au informat cu privire la măsurile pe care le pot lua împotriva securității cibernetice.

Citeste si:  Jost Capito, managerul Williams, pozitiv la Covid-19

„De asemenea, oferim sportivilor informații despre situația din China în cooperare cu organizația Civil Rights Defenders, astfel încât sportivii să poată lua propria decizie cu privire la modul în care își vor folosi echipamentul personal în timpul Jocurilor Olimpice”, au comentat membrii comitetului suedez.

Asociația Olimpică Britanică a declarat că le-a oferit sportivilor și personalului sfaturi practice privind aducerea dispozitivelor lor personale la Beijing și că va oferi dispozitive temporare pentru cei care le-au dorit. Comitetul Olimpic Olandez își va echipa membrii echipei cu dispozitive noi. În plus, cercetătorii au descoperit că aplicația comitetului de organizare de la Beijing, pe care toți participanții trebuie să o folosească pentru a-și monitoriza starea de sănătate, conține defecte de securitate. Aceasta înseamnă că datele personale ar putea fi furate.