Indianca Sania Mirza, fostă numărul 1 la dublu feminin, a anunţat că-şi va încheia activitatea competiţională

Jucătoarea indiană de tenis Sania Mirza, fostă numărul 1 mondial la dublu feminin, a anunţat miercuri că sezonul actual va fi ultimul pentru ea, invocând vârsta, accidentările şi dificultatea de a mai face deplasări având un copil de trei ani, scrie AFP.

”Am decis că acest sezon va fi ultimul”, a anunţat jucătoarea în vârstă de 35 de ani după eliminarea ei în primul tur de dublu feminin de la Australian Open, unde a făcut pereche cu ucraineanca Nadia Kicenok.

”Simt că pot să joc bine, să mă implic în turnee. Dar îmi ia din ce în ce mai mult timp să-mi revin, m-a durut foarte mult genunchiul azi şi-mi expun fiul luându-l cu mine la turnee”, a spus Sania Mirza. ”O voi lua pas cu pas dar nu sunt sigură că pot încheia sezonul. Voi încerca totuşi”, a mai spus aceasta.

Citeste si:  Rafael Nadal îl învinge pe Diego Schwartzman și forțează recordul lui Federer

Anul 2015 a fost apogeul carierei ei: a ajuns pe locul 1 mondial la dublu feminin, cu două titluri de Grand Slam la Wimbledon şi la US Open. A ridicat singurul său trofeu de simplu în acel an, la Hyderabad, şi a obţinut cel mai bun rezultat într-un turneu de Mare Şlem ajungând în optimi la US Open.

Al 43-lea şi ultimul ei titlu de dublu feminin datează din septembrie anul trecut la turneul de la Ostrava, alături de chinezoaica Shuai Zhang. AGERPRES

Foto: Sania Mirza Instagram