Swiatek, Trevisan, Kasatkina: 4 motive pentru a urmări semifinalele de la Roland-Garros

„În epoca noastră, și ca femeie, și ca fostă jucătoare, nu mă simt rău sau nu mi se pare nedrept să spun că în prezent există mai multă atracție pentru meciurile masculine”, a declarat fostul număr 1 mondial Amélie. Mauresmo, noul director al turneului pentru a justifica faptul că doar un meci din zece nopți a fost feminin… Eclipsat de un turneu masculin, este adevărat, deosebit de spectaculos în acest an, turneul feminin are ocazia să facă ceva vâlvă. Despărțiți de favoritele sale principale, ultimele patru oferă totuși o distribuție interesantă cu cea mai bună jucătoare din lume (Iga Swiatek), o viitoare mare vedetă (Corie Gauff), o fantomă trezită (Daria Kasatkina) și un invitat surpriză (Martina Trevisan).

Premiera lui Gauff

Fenomen de precocitate, promițând încă din adolescență are un mare viitor, americanca joacă joi împotriva Martinei Trevisan prima ei semifinală la Porte d’Auteuil, prima ei semifinală în perioada de Grand Slam. Al patrulea cel mai tânăr care a ajuns în ultimele patru la Porte d’Auteuil de la începutul anilor 2000, originară din Atlanta, în vârstă de 18 ani, încă nu a pierdut niciun set pe drum. Dacă reușește joia aceasta, ea poate deveni cea mai tânără finalistă de la belgianca Kim Clijsters în 2001, acum 21 de ani.

Pentru Swiatek este un record de visat

Scăpând miercuri de americanca Jessica Pegula, 6-3, 6-2, poloneza și-a înlănțuit al 33-lea succes consecutiv, a doua zi după împlinirea a 21 de ani. Favorita circuitului se afla la o singura victorie de 34 a Serenei si doua de 35 de Venus la rand (un record absolut). Obosită în turul precedent de tânăra chineză Qinwen Zheng, care îi luase un set pentru prima dată din 23 aprilie, poloneza nu a tremurat în sferturi. Ultima reprezentantă a primilor 10 încă în disputa după hecatombele primei săptămâni, Swiatek, câștigătoarea celor 5 turnee anterioare la care a participat (Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma) este mai mult ca niciodată o mare favorită la Porte d ‘Auteuil și nu a mai pierdut din 16 februarie…

Citeste si:  Kei Nishikori declară forfait pentru Brisbane

Pentru a o (re)descoperi pe Martina Trevisan

Nu o mai putem opri pe Martina Trevisan. Numită Martina de mama ei cu referire la Navratilova, jucătoarea în vârstă de 28 de ani este prima reprezentantă a țării sale care ajunge în semifinale de la Sara Errani încoace, în 2013. Florentina iubește Parisul. Venită din calificări, ajunsese în sferturi în 2020, și dominase în drum pe o anume Coco Gauff pe care o găsește joia aceasta. . . .

Pentru a o (re)descoperi și pe Daria Kasatkina

A zecea în lume în 2018, sfert de finală la Wimbledon în acel an, Daria Kasatkina a avut o perioadă dificilă. O depresie în 2019 și rezultatul este o cădere liberă: „Am avut momente complicate. Am lucrat mult cu un psiholog și un antrenor mental. A fost o călătorie lungă. Mă bucur că munca grea a dat roade.” Finalistă la Istanbul, semifinalistă la Melbourne, Sydney și Roma în acest sezon, rusoaica, locul 29 în lume, acumulează rezultate bune în 2022 și încă nu a cedat un set de la începutul celor două săptămâni. „Când îmi revizuiesc vechile meciuri, văd că acum iau decizii mai bune în momentele importante”. Neatinsa Iga Swiatek este avertizată…