Coco Gauff este a doua finalistă la Roland Garros

Coco Gauff, 18 ani, locul 23 mondial, s-a calificat joi în finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, trecând în semifinale de italianca Martina Trevisan (59 WTA) în două seturi, 6-3, 6-1, după o oră şi 28 de minute.

Coco Gauff a devenit cea mai tânără finalistă pe zgura pariziană de la Kim Clijsters în 2001 şi cea mai tânără finalistă a turneu de Mare Şlem de la Maria Şarapova la Wimbledon în 2004.

Coco Gauff, cap de serie numărul 18 la Roland Garros, a atins în premieră semifinalele unei competiţii de Mare Şlem, după ce a ajuns în sferturi anul trecut la Paris.

Citeste si:  Mbappe este indisponibil pentru patru săptămâni

Adversara lui Gauff în finală va fi liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, care a tranşat rapid prima semifinală, în faţa rusoaicei Daria Kasatkina (20 WTA), cu 6-2, 6-1, la capătul a ceva mai mult de o oră de joc.

Iga Swiatek, care a împlinit marţi 21 de ani, este principala favorită a turneului parizian, pe care l-a câştigat în 2020. Poloneza şi-a trecut în cont a 34-a victorie consecutivă şi se alătură jucătoarelor care au rămas cel mai mult neînvinse în secolul 21, surorile Williams (Venus 35, Serena 34). AGERPRES

1 trackback / pingback

  1. Coco Gauff a devenit numărul 1 mondial la dublu

Comentariile sunt închise.