Matteo Berrettini se retrage de la Roland Garros

matteo berrettini

Matteo Berrettini, locul 8 mondial, a renunțat la efortul său de a se pregăti pentru Openul Francez și își ațintește ochii pe sezonul de iarbă din Marea Britanie, luna viitoare.

Starul italian se luptă de ceva timp cu o accidentare la încheietura mâinii și a suferit o intervenție chirurgicală pentru această problemă în luna martie, revenirea sa planificată pe terenurile pe zgură fiind acum abandonată.

Berrettini are multe puncte de apărat pe terenurile de iarbă, după ce anul trecut a câștigat campionatele Queen’s Club și apoi a ajuns în finala de la Wimbledon, unde a pierdut în fața lui Novak Djokovic. Acum își propune să repete acele eroism, după ce a confirmat că este în afara competiției pentru a juca la Paris.

Citeste si:  Jaqueline Cristian și Ana Bogdan deschid prima zi la Australian Open

„După o actualizare foarte pozitivă din partea echipei mele medicale, acum mă întorc la antrenament pe teren la un nivel înalt”, a scris el pe contul său de Instagram. „Mâna mea se simte grozav și muncesc din greu pentru a-mi îmbunătăți forma fizică la meci. Echipa mea și cu mine am luat decizia că revenirea direct la meciuri de cinci seturi pe zgura de la Roland Garros nu ar fi potrivită, așa că îmi voi amâna revenirea pentru a concura în întregul sezon de iarbă.”

Berrettini va viza acum o revenire la evenimentul Queen’s Club de la Londra, de luna viitoare, problema lui la încheietura mâinii fiind încă îngrijorătoare.