Patrick Mouratoglou o pune pe Simona Halep pe ”linie moartă”

Antrenorul Patrick Mouratoglou a anunțat că va lucra cu Holger Rune, în timp ce Simona Halep este exclusă.

Mouratoglou, care a lucrat cu Serena Williams timp de un deceniu, a acceptat oferta de antrenor a lui Halep în aprilie. După US Open, Halep a suferit o operație la nas și sezonul ei 2022 s-a încheiat.

În timp ce Halep este pe tușă, Mouratoglou are undă verde să caute o altă oportunitate de antrenor. „În ziua în care l-am întâlnit pe Holger la @mouratoglou_tennis_academy, avea doar 13 ani și am format rapid o legătură specială. În timp ce @simonahalep își face timp să se recupereze și este departe de joc, ea m-a încurajat să caut o nouă colaborare”.

”Astăzi, sunt încântat să anunț că mă voi alătura oficial echipei @holgerrune. Împreună, vom concura în 4 turnee și ne vom pregăti în sezonul de iarnă pentru 2023. Sunt foarte încântat să încep să lucrez cu Holger” a postat antrenorul Simonei Halep.

”Are o echipă grozavă cu mama sa și Lars, cu care este de când a început să joace. Astfel de relații sunt rare și prețioase. Sunt onorat să fac parte din ea și scopul meu este să-i ajut pentru a-l ajuta pe Holger să-și atingă obiectivele”, a spus Mouratoglou într-o declarație postată pe Instagram.

Citeste si:  Patru românce la startul calificărilor de la Wimbledon

Rune, în vârstă de 19 ani, l-a cunoscut pe Mouratoglou pentru prima dată în urmă cu șase ani. Acum, Rune este unul dintre cei mai promițători și talentați tineri jucători din turul ATP. Rune, care a făcut primul său sfert de finală de Grand Slam la Openul Francez din acest an, spune că așteaptă cu nerăbdare să fie antrenat de unul dintre „cei mai buni antrenori de tenis”.

„Este o oportunitate uimitoare de a lucra cu unul dintre cei mai buni antrenori de tenis ai anului. La nivelul la care ne aflăm acum și chiar dacă este doar pentru câteva luni, nu am ezitat să profităm de această șansă de a lucra cu Patrick, pentru a face următorul pas”, a spus Rune. Rune și Mouratoglou vor debuta ca duo jucător/antrenor săptămâna viitoare la Stockholm Open.