Suspiciuni de spionaj în Noua Zeelandă în perspectiva Cupei America

Echipa Noii Zeelande, care se pregăteşte pentru Cupa America la yachting de anul viitor, programată în perioada 6-21 martie, a anunţat, marţi, că a concediat mai mulţi angajaţi, bănuiţi de spionaj în favoarea altor echipe angrenate în dificila cursă nautică rezervată ambarcaţiunilor cu vele, informează AFP.

Noua Zeelandă a precizat că a deschis o anchetă privind „chestiuni structurale şi financiare” legate de prestigioasa cursă organizată la fiecare patru ani şi care va avea loc anul viitor la Auckland.

„Noi nu suntem siguri sută la sută ce voiau sau ce au obţinut. Dar i-am întrerupt mai devreme decât se aşteptau”, a afirmat directorul echipei neozeelandeze, Grant Dalton. „Desigur, suntem neliniştiţi”, a recunoscut el.

Citeste si:  Cadanțu a bătut fostul număr 4 mondial!

Angajaţii concediaţi se fac vinovaţi, de asemenea, de „afirmaţii defăimătoare şi eronate” la adresa echipei şi a membrilor acesteia, conform unui comunicat al Team New Zealand.

Cupa America, una din cele mai vechi competiţii sportive din lume, se confruntă cu acţiuni de spionaj şi „lovituri sub centură” între echipe. Inovaţiile tehnice sunt cheia câştigării acestei competiţii şi constituie pentru fiecare echipă un secret ce trebuie apărat cu orice preţ.

Noua Zeelandă, învingătoare la ediţia precedentă din Bermude în 2017, a investit peste 120 milioane dolari neozeelandezi (68 milioane euro) în organizarea ediţiei din 2021.

În 2017, americanul Jimmy Spithill a recunoscut că toate echipele practică spionajul.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*