Markus Kattner, fost secretar general adjunct al FIFA, suspendat 10 ani

Germanul Markus Kattner, fost director financiar şi secretar general adjunct al FIFA, a fost suspendat marţi pentru 10 ani din orice activitate legată de fotbal, de comisia de etică a forului fotbalistic mondial, scrie AFP.

Markus Kattner, care a fost sancţionat şi cu o amendă de un milion de franci elveţieni, este acuzat de abuz de poziţie şi conflicte de interese în cadrul unei anchete deschise în septembrie 2016, ce i-a vizat şi pe Sepp Blatter şi Jerome Valcke, fost preşedinte, respectiv secretar general al FIFA.

Lui Kattner i se reproşează că a primit bonusuri substanţiale, în aparenţă prevăzute în actele adiţionale la contractul său, însă ai căror termeni erau păstraţi secreţi în cadrul FIFA şi pe care doar câteva persoane din cadrul instanţei i-ar fi cunoscut şi autorizat.

Citeste si:  Niculescu şi Misaki Doi s-au calificat în runda a doua a probei feminine de dublu de la Australian Open

Cei trei, Kattner, Blatter şi Valcke, sunt acuzaţi mai ales că au împărţit între ei, între 2011 şi 2015, prime în valoare de 80 de milioane de dolari.

Sepp Blatter şi Jerome Valcke sunt deja suspendaţi din toate funcţiile pe care le deţineau la FIFA.

Blatter, în vârstă acum de 84 de ani, a condus FIFA între 1998 şi 2015. În 2016, el a declarat că „nu a întâlnit niciodată un om mai cinstit” decât Kattner.

Markus Kattner, 49 de ani, venit la FIFA în 2003, a fost concediat în mai 2016 după ce o anchetă internă a scos la lumină mai multe nereguli comise de el, care atunci era secretar general interimar.

Germanul a contestat demiterea sa în faţa justiţiei elveţiene.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*