Fotbal american: Netflix va produce un serial-documentar despre Colin Kaepernick

Quarterback-ul Colin Kaepernick (32 ani), iniţiatorul mişcării de protest faţă de violenţele poliţiei împotriva negrilor, va face obiectul unui serial-documentar produs şi difuzat de Netflix, a anunţat, luni, gigantul în streaming, relatează AFP.

Aşezatul genunchiului în pământ, mişcare iniţiată de Kaepernick, a devenit un gest emblematic de contestare a nedreptăţi rasiale, efectuat de numeroase persoane, inclusiv poliţişti, la manifestaţiile care au avut loc recent în SUA.

„Colin in Black & White” („Colin în Negru şi Alb”), regizat de realizatoarea Ava Duvernay, va fi dedicat anilor de liceu şi de studenţie ai lui Kaepernick, în cursul cărora şi-a dezvoltat implicarea în activităţi pentru cauze sociale.

Fostul jucător din National Football League va fi propriul povestitor al poveştii sale, el fiind interpretat de un actor.

„Explorăm conflictele rasiale cu care m-am confruntat în calitate de negru într-o comunitate albă în timpul anilor de liceu”, a declarat Kaepernick.

„Prea des vedem chestiunea rasială şi poveştile negrilor tratate prin lentila albă”, a adăugat Kaepernick, care a mai spus că doreşte să „dea o nouă perspectivă diferitelor realităţi cu care se confruntă negrii”.

Citeste si:  Jordan Pickford absenteaza doua luni

Kaepernick nu a mai jucat de pe data de 1 ianuarie 2017, după eliminarea echipei San Francisco 49ers în play-off. Aflat la final de contract, Kaepernick nu a mai fost păstrat de 49ers şi niciun alt club nu a mai dorit să-l angajeze. El a intrat în conflict cu liga de fotbal american, afirmând că i se refuză dreptul la muncă, ajungând în cele din urmă la un angajament amiabil în februarie 2019. Ulterior, liga a organizat un antrenament pentru ca jucătorul să convingă echipele să-l angajeze, dar în van.

Recent, comisarul Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), Roger Goodell, a încurajat cluburile să-l angajeze pe Colin Kaepernick, aflat fără echipă de trei ani după gestul său de a îngenunchia în timpul imnului naţional.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*