Suspendarea provizorie de dopaj a Dayanei Yastremska a fost ridicată

yastremska

Suspendarea de dopaj provizorie a ucrainienei Dayana Yastremska a fost ridicată cu efect imediat, a declarat marți o instanță independentă ca parte a programului antidoping de tenis.

În urma unei ședințe din 21 mai, instanța a declarat marți că „a acceptat relatarea doamnei Yastremska despre modul în care mesterolona a intrat în corpul ei și a stabilit că nu a fost vinovată sau neglijentă pentru această încălcare”.

„Nu va îndeplini nicio perioadă de neeligibilitate”, a declarat ITF, Federația Internațională de Tenis.

Yastremska, în vârstă de 21 de ani, a fost suspendată în ianuarie după ce Agenția Mondială Antidoping (WADA) a găsit o substanță interzisă într-un eșantion de urină în afara unui concurs, pe care l-a furnizat în noiembrie anul trecut. S-au găsit urme de mesterolonă (un androgen și un steroid anabolic utilizat în tratamentul nivelurilor scăzute de testosteron).

Citeste si:  Incredibil: Marco Asensio nu joacă cu Apoel Nicosia, are rană de la o epilare

Ea a negat că ar fi folosit produse dopante și a declarat că testul pozitiv a fost rezultatul „contaminării”. De la suspendarea sa provizorie, Yastremska a depus numeroase contestații, dar a eșuat de fiecare dată.

„Am trecut prin multe în ultimele șase luni și a fost dificil să fac față tuturor comentariilor negative” a comentat Dayana Yastremska.

Datorită acestei suspendări, cea de-a 37-a jucătoare din lume nu a putut participa la Australian Open, chiar dacă a călătorit la Melbourne. De asemenea, i-a fost dor de Roland Garros și nu va juca nici la Wimbledon – unde a ajuns pe locul opt în 2019 – și care începe luni.

Decizia poate fi atacată cu recurs de Agenția Mondială Antidoping (WADA) și Agenția Ucraineană Antidoping la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS).