Superliga: Juventus, Barça și Real Madrid denunță „presiuni și amenințări inacceptabile”

Într-o declarație comună, Juventus Torino, FC Barcelona și Real Madrid, ultimii trei supraviețuitori ai proiectului Super League, au reacționat, sâmbătă dimineață, la primele sancțiuni din partea UEFA, pe care le învinovățesc pentru o lipsă de respect.

Telenovela din jurul proiectuluim mort la nastere al unei Superligi Europene nu este complet închisă.În urma primelor sancțiuni și amenințări din partea UEFA împotriva celor douăsprezece cluburi instigatoare, Juventus Torino, FC Barcelona și Real Madrid, ultimii trei supraviețuitori, au răspuns, sâmbătă dimineață, printr-o comunicare comună către cele trei entități.

„Situație intolerabilă”

„Cluburile fondatoare au primit și continuă să primească presiuni, amenințări și insulte inacceptabile de la terți pentru a retrage proiectul propus și, prin urmare, renunță la dreptul sau la datoria lor de a oferi soluții proiectului”.  În acest lung text distribuit pe site-urile și rețelele lor sociale, cei trei lideri europeni își amintesc încă o dată principalele linii ale proiectului lor, realizat „cu cel mai mare respect pentru structurile actuale”. „Suntem pe deplin conștienți de diversitatea reacțiilor la inițiativa Super League și, prin urmare, de necesitatea de a reflecta asupra motivelor pentru care suntem parte. Suntem gata să reconsiderăm abordarea propusă, dacă este necesar. Cu toate acestea, am fi extrem de iresponsabili dacă am […] renunța la misiunea de a oferi răspunsuri eficiente și durabile la problemele existențiale care amenință industria fotbalului „, adaugă ei. „Avem datoria să acționăm responsabil și să perseverăm în atingerea obiectivelor noastre, în ciuda presiunilor și amenințărilor continue și inacceptabile pe care le-am primit de la UEFA”.

Citeste si:  Sergio Aguero spune că jucătorii sunt ''speriaţi'' de perspectiva reluării Premier League

Au mai trimis un mic mesaj cluburilor care s-au retras și instituțiilor: „Ne pare rău să vedem cum prietenii și partenerii noștri fondatori ai Superligei se află acum într-o poziție inconsistentă și contradictorie, după ce și-au luat multe angajamente față de UEFA ieri (vineri). Cu toate acestea, […] avem datoria să acționăm responsabil și să perseverăm în atingerea obiectivelor noastre, în ciuda presiunilor și amenințărilor continue și inacceptabile pe care le-am primit de la UEFA. Mai presus de toate, reiterăm FIFA, UEFA și tuturor părților interesate din fotbal, […] angajamentul nostru și dorința noastră fermă de a discuta împreună, în conformitate cu principiile legii, dar fără presiuni intolerabile, soluțiile cele mai potrivite pentru sustenabilitatea întregii familii de fotbal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*