Simona Halep face apel la WTA să urmeze ATP pentru a ușura restricțiile din tenis

simona halep

Simona Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a devenit prima jucătoare de top din tenisul feminin care a cerut public WTA să ușureze restricțiile impuse jucătorilor.

Fosta nr.1 mondial spune că „își dorește” ca WTA Tour să utilizeze o decizie recentă luată de ATP Tour pentru bărbați. Un raport publicat de Tennis Majors a confirmat că din 17 mai va exista o relaxare în regulile COVID-19 pentru jucători la turneele de la Geneva, Elveția și Lyon, Franța. Într-un document emis intern, ATP spune că pot fi făcute modificări datorită utilizării testelor antigenului mai rapide, care pot produce rezultate la fiecare două zile, în loc de cele patru produse de testele PCR.

Jucătorilor li se va permite să părăsească zonele desemnate din cadrul turneului, să rămână în hoteluri alternative și să folosească transportul public. Răspunzând inițiativei, Halep recunoaște că mulți sunt dornici să pună capăt „vieții cu bule” în Tour. La începutul acestui an, Simona Halep a sugerat că condițiile actuale împiedică unii jucători să își dezvolte cel mai înalt nivel de joc.

„Nu am citit anunțul ATP, dar îmi doresc ca WTA să facă acest lucru și pentru că trebuie să ne relaxăm puțin”, a declarat Halep reporterilor în Media Day la Italian Open. „Bula este întotdeauna dură, așa cum am spus. Tot spun asta, dar ei știu ce fac, așa că le vom aștepta decizia, și, de asemenea, guvernele trebuie să aprobe aceste reguli ”, a adăugat ea.

Citeste si:  Cristina Dinu cucerește trofeul de la ITF 35 Antalya

Nu a existat niciun comentariu public din partea WTA cu privire la potențialele modificări aduse politicii lor privind COVID-19. Organul de conducere trebuie, de asemenea, să țină seama de fiecare țară care are propriile reguli legate de pandemie, în funcție de numărul de cazuri pe care le au. Într-o declarație emisă de Tennis Majors, un purtător de cuvânt a spus că „sunt în tratative” cu părțile relevante.

„WTA are în prezent discuții cu jucătorii și turneele noastre pentru a revizui protocoalele COVID și a discuta dacă ar trebui să existe ajustări la protocoalele actuale în vigoare”, au comentat cei de la WTA. „Orice schimbare va avea un echilibru care ne permite să păstrăm mediul în siguranță, astfel încât să putem continua să ne desfășurăm turul pe tot globul, fără a risca sănătatea și siguranța jucătorilor, personalului, fanilor și comunităților noastre locale.”

”Cred că jocul meu arată bine. Nu prea am regrete despre asta. Dar pot spune că trebuie să mă calmez puțin, să nu mă grăbesc atât de mult și să nu mai lipsesc în momentele importante ”, a comentat ea despre ultima sa înfrângere. „Dar acele lucruri cred că vin cu mai multe meciuri, așa că aștept cu nerăbdare să am cât mai multe până la French Open.”

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*