Strategiile avansate ale pariorilor profesioniști se bazează pe statistici

Jucătorii la pariuri sportive online se împart în două mari categorii: profesioniști și amatori. Primii câștigă suficient de bine încât să trăiască doar din această activitate. Ceilalți pot obține și ei venituri, dar ele nu sunt suficient de mari și nu sunt constante.

Un parior amator care nu iese pe minus pe termen lung este un parior bun. Se pricepe la sportul pe care joacă, respectă managementul banilor și analizează cu mare atenție fiecare meci pus pe bilet. Dar, pentru a trece la statutul de profesionist, este nevoie de mai mult.

Pariorii profesioniști dedică minim 10 ore pe zi studierii meciurilor pe care să urmeze. Ei culeg informații pe care le integrează apoi în modele matematice perfecționate de-a lungul anilor. Vorbim despre strategii avansate, care trebuie să returneze profit la finalul sezonului. Un profesionist se mulțumește și cu un profit de 10% din bugetul de start, pentru că sumele rulate sunt foarte mari, la nivelul sutelor de mii de euro.

Algoritmii folosiți au ca variabile atât informațiile după care se ghidează pariorii „obișnuiți”, cât și indicatori care nu au mare relevanță pentru cei care nu cunosc „dedesubturile” pariurilor, cum ar fi numărul șuturilor expediate pe poartă și numărul ocaziilor de poartă din meciurile anterioare. Logic, cu cât o echipă trage mai mult pe poartă, cu atât are mai mari șanse de a înscrie.

Profesioniștii joacă, de obicei, pe rezultat sau pe numărul de goluri. Ei țin propriile statistici sau au abonamente la site-uri care oferă datele de interes. Sunt, însă, și pagini web pe care se găsesc la liber destule statistici detaliate. De exemplu, dacă intrați pe un site de tip livescore la finalul unui meci dintr-o competiție importantă, aveți la dispoziție cifrele corespunzătoare pentru: șuturi pe poartă, șuturi pe lângă poartă, posesie, cornere, ofsaiduri, faulturi, cartonașe galbene.

Citeste si:  Emma Răducanu își schimbă Dacia de 5.000 de lire sterline cu o super-mașină Porsche de 125.000 de lire sterline

Dacă pariați pe două-trei competiții, așa cum este recomandat, nu este greu să intrați pe un asemenea site după fiecare rundă și să notați cifrele din dreptul fiecărei echipe. Încercați să corelați cifrele unei echipe dintr-un meci cu cele înregistrate în meciurile anterioare. Puteți găsi un model matematic asemănător cu cele folosite de profesioniști, pentru pariuri pe rezultat, pe goluri, pe cornere sau pe cartonașe.

Raportat numărul de șuturi expediate, am găsit o formulă matematică prin care se poate anticipa numărul de puncte adunat de o echipă în sezonul următor, pentru un pariu de tip antepost:

Număr puncte sezonul viitor = Golaveraj sezon precedent * 0.47 + medie șuturi imprecise * 0.01 + medie șuturi pe poartă *0.054 + 51

Tot pentru anticiparea numărului de puncte obținute de o echipă în sezonul următor, există o formulă matematică în care se ține cont de șuturile expediate per ansamblu, indiferent că și-au atins ținta sau au ocolit poarta advers:

Număr puncte sezonul viitor = (medie șuturi expediate * 167) – 31.4

Pentru a câștiga bani din pariuri sportive, nu este obligatoriu să copiați un model. Pe măsură ce acumulați experiență, vă puteți pune la punct propria strategie. Nimeni nu s-a născut parior profesionist, ci, cu timpul, a dezvoltat abilitățile și a deprins cunoștințele necesare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*