Man United trebuie să cheltuiască mai mult pe echipă

După ce a evitat cel mai rău început de sezon al Premier League, firma Manchester United Plc ar putea fi nevoită să mărească cheltuielile pentru jucători pentru a îmbunătăți rezultatele echipei de fotbal englezești, pentru a evita să scadă pe scara veniturilor, potrivit unui analist la Exane BNP Paribas .

Chiar și după ce a învins pe Everton în ultimul său joc, echipa lui Ole Gunnar Solskjaer se află pe locul al paisprezecelea în clasamentul ligii, la o distanță de primele patru locuri care ar câștiga un traseu în UEFA Champions League anul viitor și venitul profitabil din difuzare care vine cu el . Un astfel de eșec ar putea afecta, de asemenea, capacitatea firmei United de a reînnoi sponsorizările la prime level, a avertizat Exane BNP Paribas într-un raport din 12 noiembrie.

„Credem că Man United ar putea avea nevoie să intensifice investițiile în echipă pentru a îmbunătăți performanța pe teren, ceea ce ar putea pune un plafon pe margini”, a scris analistul Laurent Vasilescu într-o notă, atribuind un rating neutru și un preț de 17 USD pe acțiune ca și ţintă. Stocul s-a închis marți la 15,76 USD, în scădere cu 21% față de anul trecut, în ciuda unui impuls din partea optimismului vaccinului Covid-19 din ultimele sesiuni. De obicei, cluburile de fotbal nu atrag mulți analiști, având în vedere dificultatea de a prezice câștigurile legate de rezultatele pe teren.

Citeste si:  Adidas a prezentat balonul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Echipele care au cea mai mare valoare de piață se comportă cel mai bine. Vecinul lui United, Manchester City, a avut cea mai mare valoare medie a echipei de 889 milioane de lire sterline (1,2 miliarde de dolari) în ultimele patru sezoane, potrivit site-ului TransferMarkt, și a obținut cel mai mare scor mediu de ligă de 1,8. Echipa lui United este evaluată în prezent la 720 de milioane de lire sterline, clubul având un final mediu de aproximativ al patrulea din ligă, a adăugat Vasilescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*