Stacey Allaster, prima femeie numită la conducerea turneului US Open

Canadianca Stacey Allaster a devenit prima femeie numită la conducerea US Open, turneul de tenis de Mare Şlem care are loc la New York, informează presa din Statele Unite.

Allaster, în vârstă de 56 ani, fostă preşedintă a circuitului feminin de tenis între 2009 şi 2015, lucrează începând din 2016 în cadrul Federaţiei americane de tenis (USTA), unde va ocupa în continuare rolul de director executiv pentru tenisul profesionist, conform acestei organizaţii.

Ea îl înlocuieşte în fruntea US Open pe David Brewer, care a coordonat începând din 2012 organizarea turneului de la Flushing Meadows.

Luni, USTA a anunţat suprimarea a 110 posturi din cadrul federaţiei, ale cărei birouri vor fi mutate din White Plains (New York), în cadrul unui un plan economic impus de pandemia de coronavirus,

Citeste si:  Coreea de Sud l-a demis pe Uli Stielike

Federaţia americană urmează să decidă, până la sfârşitul acestei luni soarta US Open, prevăzut între 31 august şi 13 septembrie, precum şi a altor turnee din sezonul estival pe suprafaţă dură din Statele Unite, între care şi cel de la Cincinnati (16-23 august), pentru care are în vedere o mutare a sa la Flushing Meadows, cu scopul de a se derula în aceleaşi instalaţii care găzduiesc şi competiţia de Grand Slam.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*