Cei mai buni jucători nu agreează planul propus de US Open

us open

Președintele Asociației de Tenis din Statele Unite a spus că o decizie privind planurile de organizare pentru US Open trebuie să fie luată săptămâna viitoare, dar unii jucători de top au rezerve la propunere.

O decizie dificilă a devenit mai greu de luat miercuri, întrucât oficialii americani de tenis care intenționează să organizeze Openul  din SUA au continuat să se opună rezistenței dure a jucătorilor de top.

„Avem mai puțin de o săptămână, așa că trebuie să finalizăm în cele din urmă ceea ce vom face”, a spus Patrick Galbraith, președintele Asociației de Tenis din Statele Unite, în timp ce a prezentat planul pentru organizarea acestui eveniment în fața a mai mult de 400 de jucători și antrenori la o videoconferință cu ATP, turneul bărbaților.

Conducerea US Open și-a propus organizarea evenimentului fără spectatori și cu jucători, personal de sprijin și oficiali limitați la așa-numita „lume cu bule” pentru a reduce riscul de infecție.

Măsurile excepționale ar include restricționarea jucătorilor la un hotel din afara Manhattanului, impunerea unei limite a unui membru al echipei pe jucător, eliminarea calificărilor de simplu și reducerea perechilor de dublu la 24 de echipe din cele 64 obișnuite.

„Știu că acest lucru nu este ideal”, a declarat miercuri Eric Butorac, un fost jucător care este directorul relațiilor cu jucătorii din Statele Unite ale Americii. „Openul din 2019 a fost uimitor. Aș vrea să-l putem avea înapoi la fel. Totuși, aceasta este lumea în care trăim. Credem că acesta este un plan bun și credem că este bine pentru sport. Este bine pentru economia tenisului, creează locuri de muncă pentru tine, pentru antrenori, pentru comentatori, pentru atâția oameni. Și cel mai important, acest plan vă menține în siguranță. ”

Cu toate acestea, unii dintre cei mai importanți jucători ai bărbaților și ai femeilor, inclusiv Novak Djokovic, Rafael Nadal și Simona Halep, și-au exprimat îndoielile cu privire la angajamentul de a juca în SUA Open în aceste condiții. Cel de-al cincilea campion de la US Open, Roger Federer, nu va fi disponibil din alte motive: miercuri, el a anunțat că va lipsi tot ce rămâne din sezonul 2020, după ce a făcut anul acesta o a doua operație la genunchiul drept.

Butorac a spus jucătorilor nu ar trebui să fie preocupat de a trebui să stea în auto-carantină la sosirea în Statele Unite. „Până când ajungem la evenimentul nostru, auzim că țara noastră va fi deschisă”, a spus el.

Dar conferința de miercuri a arătat clar că unii jucători de rang inferior împărtășesc unele dintre starile preocupărilor legate de sănătate și călătorii. Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la corectitudine, turneul de calificare fiind eliminat, chiar și fără cele mai mari vedete ale jocului.

Citeste si:  Carlos Alcaraz, care s-a retras în sferturile de finală ale US Open, este lovit la aductorul drept

Unele dintre apelurile de miercuri, inclusiv Kei Nishikori din Japonia, au propus eliminarea punctelor de clasare din SUA în acest an: concept pe care U.S.T.A. îl respinge, deoarece ar transforma Open-ul într-o expoziție la un preț ridicat și ar putea afecta acordurile cu companiile media precum ESPN.

Premiul combinat pentru bărbați pentru cele două turnee ar fi de 30 de milioane de dolari, potrivit Stacey Allaster, șeful executiv al diviziei profesionale de tenis din S.U.A. și noul director al turneului Open din S.U.A. Allaster a spus că suma totală a US Open de 2 milioane de dolari va fi redirectionată drept compensație pentru jucătorii care ar fi afectați de perechile de dublu redus și lipsa turneului de calificare. Ea a spus că U.S.T.A. ar da la discreție lui Andrea Gaudenzi, președintele ATP Tour și echipei sale cu privire la împărțirea acestor fonduri, sugerând că acestea pot fi folosite pentru organizarea turneelor în Europa sau pentru a compensa direct jucătorii.

Galbraith a spus că U.S.T.A. nu a putut face versiuni complete ale ambelor turnee, adăugând că, în cazul în care Western & Southern Open ar fi scăzut, compensația bărbaților numai pentru US Open va fi „aproximativ 26 de milioane de dolari”, aproximativ 95% din totalul din 2019. Atunci când Marin Cilic din Croația, campionul simplu pentru bărbați din S.U.A. din 2014, a sugerat ca jucătorii să primească mai mulți bani premii în condițiile propuse, Galbraith nu a fost de acord.
„De fapt, scoatem mai multe datorii pentru ca acest eveniment să meargă”, a spus Galbraith. „Veniturile noastre sunt absolut spulberate în acest an. Luni am avut doar o reducere a personalului nostru. Am disponibilizat 130 de oameni, deci nu putem merge mai sus. Noi nu putem literalmente. Asta este.”
„Avem un al treilea scenariu, și acesta este să îi punem punct și anulăm doar pentru 2020, lucru pe care nu vrem să îl facem”, a spus Galbraith.
Asta nu agreează unii jucători, printre care și Danielle Collins, americanca clasată pe locul 51 în turul WTA, care a fost semifinalistă la Australian Open în 2019. A fost deosebit de critică față de Djokovic, președintele Consiliului de jucători al ATP.
„Este unul dintre cei mai influenți jucători ai timpului nostru, iar reticența sa de a juca ar putea determina dacă Open-ul american continuă sau nu”, a spus ea într-un e-mail. „Realizările sale incredibile și faptul de a fi cel mai mare jucător din lume i-au oferit privilegii precum un personal complet pentru a-l susține. Majoritatea jucătorilor nu au acest lux. „

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*