Ediţia din 2021 a Raliului Dakar va avea loc în Arabia Saudită între 3 şi 15 ianuarie

Ediţia din 2021 a Raliului Dakar, a doua care se va desfăşura în Arabia Saudită, va avea loc între 3 şi 15 ianuarie şi va propune o buclă în jurul oraşului Jeddah, traseul fiind prezentat online joi de organizatorul competiţiei, ASO, scrie AFP.

Raliul-raid îi va duce pe concurenţi întâi spre est, apoi spre nord, cu o zi de repaus la Ha’il (centru) pe 9 ianuarie, înainte de-a coborî de-a lungul Mării Roşii.

Cele 12 zile de cursă sunt concepute ca un „tur al deşerturilor”. Pe lângă tradiţionala etapă maraton, vor exista şi două etape în buclă.

„Noi am valorificat întreaga Arabie Saudită. Ţara este atât de mare încât am reuşit să nu reluăm decât 50-100 km din traseul de anul trecut”, a declarat David Castera, directorul Dakarului.

„În fiecare etapă regăsim un pic din toate ingredientele. Am încercat să păstrăm dunele, părţile tehnice şi părţile rapide în aproape toate zilele”, a continuat fostul motociclist şi copilot.

După ce în acest an au decedat doi motociclişti, portughezul Paulo Goncalves şi olandezul Edwin Straver, la ediţia viitoare se va pune accentul pe siguranţa motocicletelor şi a quad-urilor.

Citeste si:  Fostul manager al Croației, Zlatko Kranjcar, a murit

Va fi obligatorie purtarea vestei airbag pentru categoriile cele mai vulnerabile, piloţii vor fi preveniţi de alerte sonore dacă se apropie de un pericol, iar viteza lor va putea fi limitată la 90 km/h în anumite zone de risc.

Celelalte noutăţi se referă la navigaţie. După experimentul din 2020, roadbook-ul ce le indică participanţilor traseul va fi distribuit sistematic în dimineaţa probelor speciale, nu cu o seară înainte. Până acum el era pe hârtie, însă va lăsa loc unei versiuni electronice pe tabletă.

În fine, apare o probă pentru nostalgici: Dakar Classic va măsura mai mult după constanţă decât după rapiditate replici ale maşinilor şi camioanelor concepute înainte de 2000 şi care au participat la cursă.

La clasa auto, ediţia din 2020 a fost câştigată de pilotul spaniol Carlos Sainz (Mini), iar clasa moto s-a încheiat cu victoria americanului Ricky Brabec (Honda).

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*