Spaniolul Carlos Alcaraz, testat pozitiv la Covid-19, ratează faza finală a Cupei Davis

carlos alcaraz

Tânărul tenisman spaniol Carlos Alcaraz (18 ani) a fost testat pozitiv la Covid-19 şi nu va putea juca pentru deţinătoarea trofeului la faza finală a Cupei Davis, au anunţat, joi, organizatorii.

”Toţi ceilalţi jucători ai echipei spaniole au fost ”testaţi negativ” şi ”se pot antrena”, au precizat organizatorii.

Alcaraz, unul dintre cei mai în formă jucători spanioli ai momentului, a anunţat vestea testării sale pozitive pe reţelele de socializare: ”Am fost testat pozitiv la Covid-19 azi (joi), ceea ce mă va împiedica să joc în Cupa Davis, la care visam atât de mult”.

Federaţia spaniolă de tenis a confirmat şi ea un test pozitiv al unui jucător şi plasarea lui în izolare, fără a-i preciza identitatea şi adăugând că ”restul membrilor echipei au fost supuşi unui nou test PCR joi după amiaza”.

Citeste si:  Sorana Cîrstea a pierdut finala turneului WTA de la Strasbourg

”Toţi jucătorii sunt vaccinaţi, toate testele au fost negative şi deci pot să îşi reia antrenamentele vineri”, a subliniat societatea Kosmos, cea care organizează competiţia în noul format.

Alcaraz, care urma să debuteze în Cupa Davis, a menţionat că a fost testat negativ sâmbăta trecută, iar apoi marţi şi nu resimte decât ”simptome uşoare”.

Echipa Spaniei era deja privată de liderul său, Rafael Nadal, care a încheiat prematur sezonul din cauza unor probleme la genunchiul stâng, după care a pierdut şi a doua sa rachetă, pe Roberto Bautista Agut, accidentat la muşchii abdominali.

Spania, alcătuită din Pablo Carreno Busta, Pedro Martinez, Albert Ramos, Feliciano Lopez şi Marcel Granollers, va debuta vineri contra Ecuadorului, înainte de a înfrunta puternica formaţie a Rusiei în Grupa A.
AGERPRES