La 25 de ani, liderul WTA Ashleigh Barty şi-a anunţat retragerea din activitate!

Numărul unu mondial în circuitul feminin, Ashleigh Barty, a şocat lumea sportului anunţând că se va retrage din tenisul profesionist la doar 25 de ani.

Australianca a făcut anunţul pe reţelele de socializare miercuri, spunând că pleacă „pentru îndeplinirea altor vise”.

„Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect”, a spus ea într-un videoclip.

Barty a câştigat primul ei Grand Slam la Rolanda Garros în 2019, iar în 2021 s-a impus la Wimbledon.

În ianuarie, ea a devenit prima jucătoare australiană care a câştigat titlul de simplu masculin sau feminin de la Australian Open în 44 de ani.

„Nu eram sigură cum să vă împărtăşesc această veste, aşa că am rugat-o pe buna mea prietenă Casey Dellacqua să mă ajute”, a spus Barty miercuri.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat acest sport şi mă simt mândră şi împlinită. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcurs, voi fi mereu recunoscătoare pentru amintirile pe care le-am creat împreună”, a mai spus ea.

Citeste si:  Emma Răducanu s-a retras de la turneul de la Melbourne, premergător Australian Open

Barty a adăugat că a „din punct de vedere fizic, nu mai am nimic de dat”.

Barty, care peste o lună va împlini 26 de ani, a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a câştigat 23,829,071 de dolari din tenis.

Ea are un total de 121 de săptămâni ca lider WTA. news.ro

”Ash, ce pot să spun, știi că am lacrimi, nu? Prietenă, îmi va fi dor de tine în turneu. Erai diferită și specială și am împărtășit câteva momente uimitoare. Ce urmează pentru tine? Campion de Grand Slam la golf?! Fii fericit și bucură-te de viața ta la maximum” apostat Simona Halep pe contul de Twitter.