Sir Jim Ratcliffe încheie o afacere pentru achiziționarea a 25% din Manchester United

Sir Jim Ratcliffe a achiziționat 25% din Manchester United și a preluat controlul asupra operațiunilor de fotbal.

Un anunț a venit în sfârșit în Ajunul Crăciunului, punând capăt celor 13 luni de discuții despre o potențială preluare a clubului Old Trafford.

Ratcliffe câștigă interesul clubului pentru 33 de dolari pe acțiune (26 de lire sterline) într-o tranzacție care „va include toate aspectele operațiunilor și academiilor de fotbal masculin și feminin” pentru grupul său INEOS, se arată într-un comunicat.

Este de așteptat ca Sir Dave Brailsford – director sportiv INEOS – și Jean-Claude Blanc – CEO al INEOS Sport și fost director la Juventus și Paris St-Germain – să aibă locuri în consiliul de administrație al clubului Manchester United.

Citeste si:  Accidentată săptămâna trecută, Andreea Roșca este indisponibilă câteva luni

Acordul, care vine pe fondul unui sezon încins pentru United pe teren, urmează să fie aprobat încă de Premier League – un proces care se estimează că va dura între șase și opt săptămâni.

Nu există un acord oficial ca Ratcliffe să cumpere vreuna dintre acțiunile Glazers în viitor, dar președintele Ineos are dreptul de prim refuz asupra oricărei acțiuni pe care le vinde clubul în viitor.

Ratcliffe va injecta 300 de milioane de dolari (237 de milioane de lire sterline) în club pentru investiții în infrastructura acestuia, ducând cheltuielile sale imediate la aproximativ 1,5 miliarde de dolari (1,2 miliarde de lire sterline).