Nairo Quintana va participa la Giro și Vuelta în 2024

Ciclistul columbian Nairo Quintana a anunțat joi, la o conferință de presă, că va participa la Giro și la Vuelta în 2024, conform lequipe.fr

Revenit la echipa Movistar după un an fără realizări, Nairo Quintana, care a fost descalificat la finalul Turului Franței în 2022, a anunțat joi că va participa la Giro și la Vuelta din 2024, Tururile pe care nu le-a jucat încă din 2017, respectiv 2019.

„Nairo va fi liderul echipei, cu Einer (Rubio) în Giro” și „cu Enric (Mas) în Vuelta”, a spus directorul echipei Eusebio Unzué, joi, în timpul prezentării echipei Spaniei pentru sezonul viitor. „Giro este o cursă la care am participat de foarte puține ori, dar mi-a plăcut foarte mult, iar Vuelta, o știm”, a reacționat Quintana. Columbianul (33 de ani) a câștigat Turul Italiei în 2014 și Turul Spaniei în 2016.

Citeste si:  Allardyce a decis sa puna punct

Ca și amintire, Uniunea Internațională de Ciclism (UCI) a anunțat descalificarea columbianului de la Turul Franței 2022, în care a terminat pe locul șase, pentru două teste pozitive pentru Tramadol, un analgezic interzis de reglementările medicale din 2019. După ce contestația sa a fost respins de Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS), ciclistul de buzunar (1,67 m, 58 kg) își reziliase contractul cu Arkéa-Samsic și nu concurase la nicio cursă majoră în 2023.