Simon Yates renunță la Turul Franței

Simon Yates renunță la Turul Franței

Liderul formației BikeExchange, britanicul Simon Yates a decis să renunțe la Turul Franței pentru a se întoarce la Vuelta. Sprinterul olandez Dylan Groenewegen va fi la start.

Simon Yates nu va fi liderul formației BikeExchange-Jayco pe drumurile Turului Franței, tur care începe pe 1 iulie din Danemarca. Cel mai bun tânăr pilot în 2017, câștigător dublu etapă în 2019, britanicul (29 de ani) a decis să se îndrepte către Vuelta (19 august-11 septembrie), eveniment pe care l-a câștigat în 2018. Renunțase la patru zile de la sosire pe Drumurile Giro după ce a câștigat două etape.

„Victoriile de etapă sunt obiectivul nostru principal în acest an”, a spus directorul general Brent Copeland, prezentând un grup foarte experimentat, cu un singur novice. Pentru aceasta, australienii vor conta pe sprinterul olandez Dylan Groenewegen, câștigător a patru etape pe Grande Boucle între 2017 și 2019.

Citeste si:  Real Madrid: Luka Modric prelungește până în iunie 2023

„Abia aștept să mă întorc în Turul Franței. Ultima dată când am concurat a fost în 2019, a remarcat Groenewegen. Aștept cu nerăbdare etapa a doua din Danemarca, sper să nu fie prea mult vânt ca să pot termina la sprint. El va fi susținut, printre alții, de experimentații Luka Mezgec și Michael Matthews.

 

Sari la bara de unelte