Simon Yates renunță la Turul Franței

Liderul formației BikeExchange, britanicul Simon Yates a decis să renunțe la Turul Franței pentru a se întoarce la Vuelta. Sprinterul olandez Dylan Groenewegen va fi la start.

Simon Yates nu va fi liderul formației BikeExchange-Jayco pe drumurile Turului Franței, tur care începe pe 1 iulie din Danemarca. Cel mai bun tânăr pilot în 2017, câștigător dublu etapă în 2019, britanicul (29 de ani) a decis să se îndrepte către Vuelta (19 august-11 septembrie), eveniment pe care l-a câștigat în 2018. Renunțase la patru zile de la sosire pe Drumurile Giro după ce a câștigat două etape.

„Victoriile de etapă sunt obiectivul nostru principal în acest an”, a spus directorul general Brent Copeland, prezentând un grup foarte experimentat, cu un singur novice. Pentru aceasta, australienii vor conta pe sprinterul olandez Dylan Groenewegen, câștigător a patru etape pe Grande Boucle între 2017 și 2019.

Citeste si:  Alexander Albon găsește un loc în F1 la Williams

„Abia aștept să mă întorc în Turul Franței. Ultima dată când am concurat a fost în 2019, a remarcat Groenewegen. Aștept cu nerăbdare etapa a doua din Danemarca, sper să nu fie prea mult vânt ca să pot termina la sprint. El va fi susținut, printre alții, de experimentații Luka Mezgec și Michael Matthews.