Shohei Ohtani și Naomi Osaka printre vedetele date în judecată pentru prăbușirea FTX

naomi osaka

Superstarul lui Los Angeles Angels, Shohei Ohtani, și de patru ori câștigătoare de Grand Slam, Naomi Osaka, s-au numărat printre celebritățile de mare profil care au fost date în judecată într-un proces colectiv din SUA, săptămâna aceasta, din cauza prăbușirii schimbului de criptomonede FTX.

Procesul, intentat la un tribunal federal din Florida, susține că fostul CEO al FTX, Sam Bankman-Fried, și celebritățile, printre care și quarterback-ul NFL Tom Brady și superstarul din NBA, Stephen Curry, sunt răspunzători pentru promovarea schimbului și cauzarea daunelor investitorilor.

Deși suma totală solicitată de reclamanți este neclară, plângerea spunea că „consumatorii americani au suferit în mod colectiv peste 11 miliarde de dolari”, în pierderi, din cauza FTX. De asemenea, s-a mai spus că procesul „încearcă să-i facă pe pârâți responsabili pentru multe miliarde de dolari” în pierderi pe care le-au cauzat reclamanților.

Citeste si:  Baltimore Ravens, Dallas Cowboys și Philadelphia Eagles s-au calificat pentru play-off-urile NFL

Osaka și Ohtani au fost ambii ambasadori ai mărcii FTX, se spune în plângere.

FTX, fondată în 2019, și-a crescut profilul prin achiziționarea drepturilor de denumire pentru o arenă profesionistă de baschet din Statele Unite și prin semnarea contractelor de sponsorizare cu sportivi vedete și făcându-i să apară în reclame pentru schimb.