O pereche de ghete care i-a aparţinut lui Michael Jordan, vândută la licitaţie cu 560.000 dolari

O pereche de ghete purtată de legendarul baschetbalist american Michael Jordan în sezonul său de debut în NBA a fost vândută cu suma record de 560.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii online, informează Reuters.

Ghetele Air Jordan, proiectate special starul NBA în 1985, au pe ele autograful lui Jordan, fiind de altfel prima încălţăminte sport semnată vreodată. Casa Sotheby’s, organizatoarea licitaţiei, se aştepta să obţină între 100.000 şi 150.000 de dolari cu ocazia vânzării lor.

Cunoscută pentru vânzările sale de artă în valoare de milioane de dolari, Sotheby’s a organizat prima sa licitaţie dedicată în totalitate pantofilor sport, anul trecut, şi a stabilit atunci un record mondial cu o pereche de încălţăminte de alergare marca Nike, din 1972, vândută cu 437.500 dolari.

Citeste si:  Portarul Boruc in repaos la Southampton

Licitaţia de acum a coincis cu cea de-a 35-a aniversare a brand-ului Air Jordan precum şi cu difuzarea de către postul ESPN a documentarului în zece episoade „The Last Dance”, dedicat lui Michael Jordan şi fostei sale echipe, Chicago Bulls, alături de care a cucerit şase titluri de campion al NBA. Ultimele două episoade ale acestui documentar au fost difuzate duminică seara.

Ghetele Air Jordan au fost vândute de colecţionarul Jordan Geller, fondatorul muzeului pantofilor sport Shoezeum din Las Vegas.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*