Semifinala FA Cup: Manchester City – Chelsea preview

Atacantul lui Manchester City, Erling Haaland, este încă incert pentru semifinala FA Cup a echipei sale împotriva lui Chelsea, sâmbătă.

Haaland a fost înlocuit în timpul înfrângerii de miercuri în sferturile de finală a Ligii Campionilor de la Real Madrid, la penalty-uri.

Managerul Pep Guardiola a declarat după meci că tânărul de 23 de ani a cerut să fie scos.

„Vom vedea”, a spus spaniolul despre disponibilitatea lui Haaland de a se confrunta cu Chelsea pe Wembley. „A fost un joc dur, multă acțiune, intensitate mare pentru ambele părți. Erling a simțit ceva, o problemă musculară. De aceea mi-a spus că nu poate continua. Doctorul a spus că a avut niște necazuri, o mică problemă, vom vedea cum este evoluția lui în următoarele ore”.

Mijlocașul lui City, Kevin de Bruyne, a cerut și el să fie scos împotriva lui Real, dar ar trebui să fie apt să joace.

Citeste si:  Rodrigo Moreno absenteaza trei luni

„Kevin s-a simțit epuizat,  cam obosit, după cinci luni de accidentare, la începutul sezonului, așa că este normal”, a adăugat Guardiola, care a apărat vânzarea atacantului Cole Palmer la Chelsea, în vară.

„Este normal cu cantitatea de jocuri pe care le jucăm în acest sezon… Sunt ființe umane. Nu sunt o mașinărie. Suntem obișnuiți cu asta.”

Antrenorul lui Chelsea, Mauricio Pochettino, a cărui echipă a pierdut finala Cupei Carabao în fața lui Liverpool la începutul acestui sezon, ar putea să-i readucă pe mijlocașul Enzo Fernandez și pe lateralul Raheem Sterling după accidentare și, respectiv, boală.

Pochettino speră că eforturile și oboseala lui City împotriva lui Real vor funcționa în favoarea echipei sale.

„Știm foarte bine, când joci 120 de minute în Liga Campionilor, efortul este masiv. Iar la chestia emoțională, nu este întotdeauna ușor să-ți revii după ce pierzi”, a spus Pochettino.