Șefii de la Wimbledon simt că „s-ar putea să fie nevoiți să dea înapoi” după ultima amenințare ATP

Se pare că Wimbledon ia în considerare anularea interdicțiilor pentru jucătorii ruși și belaruși în urma ultimei acțiuni din partea ATP, potrivit The Daily Mail.

Miercuri, LTA – organismul de conducere al tenisului din Marea Britanie – a anunțat că ATP le-a dat o amendă de 1 milion de dolari pentru că nu le-a permis jucătorilor ruși și belarusi să participe la evenimentele sale din această vară.

Înainte ca ATP să amendeze LTA, WTA a dat o amendă de 750.000 USD LTA și o amendă de 250.000 USD AELTC. În mesajul lor către LTA, ATP a amenințat că nu va mai găzdui turnee oficiale în Marea Britanie. Potrivit The Daily Mail, sentimentul în rândul șefilor de la Wimbledon este acum că „s-ar putea să fie nevoiți să dea înapoi”.

Miercuri, LTA a emis o declarație în urma amenzii ATP. În declarația lor, LTA a reclamat ATP pentru că „arată o surprinzătoare lipsă de empatie față de situația din Ucraina”.

„LTA este profund dezamăgită de acest rezultat. ATP, în constatarea sa, nu a arătat nicio recunoaștere a circumstanțelor excepționale create de invazia Ucrainei de către Rusia, sau a comunității sportive internaționale și a răspunsului guvernului britanic la acea invazie. ATP pare să considere această chestiune ca o încălcare simplă a regulilor lor – cu o lipsă surprinzătoare de empatie manifestată pentru situația din Ucraina și o neînțelegere clară a circumstanțelor unice cu care se confruntă LTA. Impactul financiar atât al acestei amenzi, cât și al amenzii WTA va avea un impact material asupra capacității LTA de a dezvolta și găzdui tenisul în această țară. De exemplu, intenționam să găzduim o serie de evenimente la nivel ATP Challenger pentru a oferi mai multe oportunități jucătorilor cu un rang inferior în primul trimestru al anului 2023 și acum nu vom putea face acest lucru, în special având în vedere posibilitatea unor amenzi suplimentare. Vom analiza cu atenție răspunsul nostru și așteptăm rezultatul contestației noastre împotriva deciziei și sancțiunii WTA”, a spus LTA în declarația sa.

Citeste si:  Fernandinho a fost suspendat patru meciuri