Louis van Gaal şi-a dat demisia de la selecționata Olandei

Louis van Gaal şi-a dat demisia de la selecționata Olandei

Louis van Gaal a confirmat vineri seara că va părăsi postul de selecţioner al Olandei, după eşecul suferit de echipa sa în faţa Argentinei, la loviturile de departajare (scor 3-4), în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

„Nu voi continua ca antrenor al selecţionatei Olandei, este ultimul meu meci din cel de-al treilea meu mandat”, a declarat Van Gaal la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul partidei de pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Referindu-se la jocul cu Argentina, Van Gaal a precizat: „Le-am cerut jucătorilor mei să se pregătească pentru penalty-uri la cluburile lor, iar ei au făcut acest lucru. A fost o performanţă fantastică să putem revenit de la 0-2 la 2-2, dar faptul că am pierdut la loviturile de departajare este dureros. Nu cred că am ce să-mi reproşez, am pregătit totul, ia jucătorii mei s-au luptat până la capăt şi au dat totul. La loviturile de departajare, am ratat primele două penalty-uri, iar asta a pus presiune pe ceilalţi executanţi. Rămâne o loterie şi, spre norocul lor, argentinienii au câştigat”.

Citeste si:  Gael Monfils, înlocuit de Benoit Paire la turneul virtual de la Madrid

„Sunt foarte mândru. Am adus o mulţime de jucători tineri, pentru ca ei să înveţe. Am format un grup şi când privesc în urmă, văd ceva foarte pozitiv. Nu am sentimentul că am fost învinşi în această seară, pentru că am pierdut la loviturile de departajare”, a adăugat tehnicianul batav.

Louis van Gaal, în vârstă de 71 de ani, va fi înlocuit de la 1 ianuarie de Ronald Koeman, a cărui numire a fost anunţată în urmă cu câteva luni.
AGERPRES

Sari la bara de unelte