Gerhard Schröder nu mai este membru de onoare al lui Dortmund din cauza legăturilor sale cu Rusia

Fostului cancelar german Gerhard Schröder i s-a retras titlul onorific de membru de onoare la Borussia Dortmund, din cauza legăturilor sale cu Rusia și cu președintele acesteia Vladimir Putin.

Borussia Dortmund (BVB), actual locul al doilea în Bundesliga, a decis miercuri să-l retragă pe fostul cancelar Gerhard Schröder de titlul său de membru de onoare al clubului, din cauza legăturilor sale cu Vladimir Putin și marile grupuri rusești, a indicat BVB pe site-ul său.

Decizia a fost luată în unanimitate de comitetul de conducere și de președintele acestuia, Reinhardt Rauball, care l-a informat personal pe fostul cancelar social-democrat (1998-2005).

Citeste si:  Roland Garros a anunțat wild-card-urile pentru calificări și tabloul principal

În vârstă de 77 de ani, domnul Schröder nu și-a ascuns niciodată apropierea de președintele rus Vladimir Putin. El este președintele consiliului de administrație al Rosneft, principalul grup petrolier rusesc, și al comitetului de acționari al Nord Stream 2, o conductă de gaz ruso-germană. În principiu, el ar trebui să se înscrie în consiliul de supraveghere al gigantului rus Gazprom în iunie.