Miriam Bulgaru: Pentru anul 2023 imi doresc să-mi continui panta ascendentă

A început anul 2022 de pe locul 405 WTA și îl încheie de pe poziția 248, un adevărat tur de forță pentru albaiulianca Miriam Bulgaru. Cei doi ani de pandemie și cu turnee anulate în toată lumea au motivat-o pe Miri, nerefuzând nicio oportunitate de a juca în numeroase turnee și de a strânge cât mai multe puncte.

1. Primul an după o pandemie cu o lipsă imensă de turnee, cum a fost și cum te-ai adaptat la anul competițional 2022?

Miriam Bulgaru: Primul an competițional dupa pandemie a fost, spre norocul nostru, poate cel mai bogat an în turnee. Personal, m-a ajutat mult să pot juca în țară, măa ajutat să pot juca turnee aproape de România, unde am posibilitatea să călătoresc cu masina, rapid, dar si cu costuri de transport mult mai reduse.

2. Ce amintire plăcută ai despre anul 2022?

Miriam Bulgaru: 2022 a fost un an interesant, cu foarte multe lectii si de asemenea momente placute. Cel mai frumos moment a fost să mă văd ridicând primul trofeu de 25.000$ , la Otocec, unde am simțit că toată munca, răbdarea si perseverența , și-au spus cuvântul și rezultatele au apărut.

Citeste si:  Patru românce la startul calificărilor de la Wimbledon

3. Care sunt obiectivele și dorințele pentru 2023?

Miriam Bulgaru: Pentru anul 2023, îmi doresc să-mi continui panta ascendentă, să progresez de la săptămână la saptamana si să mă bucur de acest proces de urcare spre topul mondial.

4. Ce gătești de sărbători?

Miriam Bulgaru: Mi-aș fi dorit să am mai mult timp pentru pregatirile de Crăciun, însă mă voi întoarce în țară chiar în Ajun. Totuși, voi pregăti niste aperitive preferate: ouă umplute, salată de vinete și nu in ultimul rând , desertul meu preferat, tiramisu.

Sărbători fericite și mult succes în noul an!

Călin Moga