Poliția italiană o investighează pe Camila Giorgi din cauza unui certificat Covid fals

Tenismena italiană WTA Tour, Camila Giorgi, este investigată pentru că ar fi obținut documente false pentru a dovedi vaccinarea împotriva COVID-19.

Giorgi este suspectată ca parte a unei investigații mai ample asupra activităților unui presupus medic „antivax” care profesează în Italia.

Potrivit unui articol de la ”La Repubblica”, Giorgi a fost acuzată că a obținut un certificat de vaccinare fals, fără să obțină vaccinul împotriva coronavirusului, de la un medic care este împotriva ideii de vaccinare și a furnizat intenționat mai multe certificate contrafăcute.

Lista de clienți a medicului arată cu cine a vorbit dintre celebritățile și personalitățile publice italiene, inclusiv cântăreața Madame.

Se presupune că Giorgi a folosit certificatul pentru a intra în țările din Turul WTA care necesitau vaccinare împotriva virusului.

Citeste si:  Organizatorii turneului Australian Open au confirmat că Novak Djokovic a primit o derogare medicală

Potrivit rapoartelor, poliția italiană din Vicenza efectuează o anchetă amănunțită în acest caz, dar a considerat deja de cuviință să împărtășească documentația cu privire la caz cu Federația Italiană de Tenis.

Este de la sine înțeles că această problemă ar reveni Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

Cu toate acestea, faptul că o anchetă penală este în desfășurare este de natură să blocheze deocamdată orice acțiune disciplinară împotriva lui Giorgi.

Este posibil ca Giorgi să fie suspendată în așteptarea rezultatului anchetei, caz în care va fi mult timp în afara jocului.

Camila Giorgi a participat atât la Australian Open, cât și la US Open, în timp ce trebuia să fie vaccinată pentru a intra în oricare dintre țări.