Se așteaptă suspendarea Sharapovei începând de sâmbătă

Maria Sharapova a anunțat luni că a fost anunțată de ITF că a a fost depistată pozitiv la testele efectuate în luna ianuarie, la Australian Open.
Rusoaica a declarat că utilizează Mildronate începând cu anul 2006. Mildronate este un medicament folosit pentru inimă, cunoscut ca meldonium, a fost inclus pe lista substanțelor prohibite începând cu 1 ianuarie 2016.
Sharapova recunoaște că a primit un mail de la Agenția Internațională Anti-Drog în ziua de 27 decembrie a anului trecut prin care se schimbă unele detalii ale turneelor din 2016, la care era atașată o listă a noilor substanțe incluse pe lista de dopaj, dar recunoaște că nu a citit acea listă.
”Este responsabilitatea mea, este corpul meu și răspund pentru ce pun în el” a declarat sportiva la conferința de la Los Angeles.
Agenția Internațională Anti-Drog a anunțat că a introdus această substanță pe lista prohibită datorită dovezilor că tot mai mulți atleți o folosesc pentru îmbunătățirea performanțelor. Sharapova este printre cei, cel puțin, șapte sportivi care au primit anul acesta testele pozitive.

Citeste si:  Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz, calificaţi în semifinale la Indian Wells
Tot astăzi a mai fost anunțată patinatoarea artistică din Rusia, Ekaterina Bobrova, de rezultatele pozitive.
John Haggerty, avocatul Mariei Sharapova, a declarat că sportiva va fi suspendată începând de sâmbătă și că a instruit-o să nu mai ceara o nouă analiză, recunoscându-și vina, și pentru a nu tergiversa următoarele etape.
”A recunoscut că a luat această substanță, dar sub altă denumire, și recunoaște realitatea testelor iar acum suntem într-un proces de discuții cu ITF pentru a primi o sancțiune mai blândă, având în vedere faptul că medicația a fost prescrisă de mult timp și a fost luată doar pentru sănătatea ei” a declarat John Haggerty.
Unele agenții de presă dau ca sigură suspendarea Mariei Sharapova pe timpul Olimpiadei de la Rio.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*