Se așteaptă suspendarea Sharapovei începând de sâmbătă

Se așteaptă suspendarea Sharapovei începând de sâmbătă

Maria Sharapova a anunțat luni că a fost anunțată de ITF că a a fost depistată pozitiv la testele efectuate în luna ianuarie, la Australian Open.
Rusoaica a declarat că utilizează Mildronate începând cu anul 2006. Mildronate este un medicament folosit pentru inimă, cunoscut ca meldonium, a fost inclus pe lista substanțelor prohibite începând cu 1 ianuarie 2016.
Sharapova recunoaște că a primit un mail de la Agenția Internațională Anti-Drog în ziua de 27 decembrie a anului trecut prin care se schimbă unele detalii ale turneelor din 2016, la care era atașată o listă a noilor substanțe incluse pe lista de dopaj, dar recunoaște că nu a citit acea listă.
”Este responsabilitatea mea, este corpul meu și răspund pentru ce pun în el” a declarat sportiva la conferința de la Los Angeles.
Agenția Internațională Anti-Drog a anunțat că a introdus această substanță pe lista prohibită datorită dovezilor că tot mai mulți atleți o folosesc pentru îmbunătățirea performanțelor. Sharapova este printre cei, cel puțin, șapte sportivi care au primit anul acesta testele pozitive.

Citeste si:  Nadal nu va participa la ATP Miami
Tot astăzi a mai fost anunțată patinatoarea artistică din Rusia, Ekaterina Bobrova, de rezultatele pozitive.
John Haggerty, avocatul Mariei Sharapova, a declarat că sportiva va fi suspendată începând de sâmbătă și că a instruit-o să nu mai ceara o nouă analiză, recunoscându-și vina, și pentru a nu tergiversa următoarele etape.
”A recunoscut că a luat această substanță, dar sub altă denumire, și recunoaște realitatea testelor iar acum suntem într-un proces de discuții cu ITF pentru a primi o sancțiune mai blândă, având în vedere faptul că medicația a fost prescrisă de mult timp și a fost luată doar pentru sănătatea ei” a declarat John Haggerty.
Unele agenții de presă dau ca sigură suspendarea Mariei Sharapova pe timpul Olimpiadei de la Rio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte