Sărbătorirea titlului pentru Lakers se transformă în revolte

Sărbătorirea titlului pentru Lakers se transformă în revolte

Poliția din Los Angeles a anunțat arestarea a 76 de persoane. Violența a izbucnit în urma celui de-al 17-lea titlu NBA câștigat de L.A. Lakers luni dimineața, ora României.

Șaptezeci și șase de persoane au fost arestate duminică seara în Los Angeles în urma violenței și vandalismului care au izbucnit după titlul de campionat NBA câștigat de Lakers, a spus poliția, raportând opt răniți în rândurile sale. „Ceea ce a început în centrul orașului ca o sărbătoare pașnică a Los Angeles Lakers ca campioni NBA s-a transformat într-o confruntare violentă și distructivă aseară”, a declarat poliția din Los Angeles într-un comunicat. 

O mie de fani Lakers s-au adunat lângă Staples Center, casa Lakers, după ce echipa californiană a câștigat cu 4-2 în fața Miami Heat în finala de la Orlando, Florida. „Persoanele dubioase și agresive s-au amestecat cu mulțimea și au început să arunce sticle și alte proiectile asupra poliției”, care a declarat adunarea ilegală și a cerut participanților să se disperseze. „O mare parte” a mulțimii a vandalizat magazinele și a comis violențe, uneori vizând poliția, potrivit comunicatului.

Citeste si:  Adrian Ramos a fost imprumutat la Granada
Peste 30 de clădiri au fost avariate și 76 de persoane au fost oprite de polițiști, care au folosit muniții neletale pentru a dispersa mulțimea. Autoritățile locale ceruseră fanilor Lakers să nu se apropie de stadion pentru meciul care nu a fost difuzat pe marele ecran, pentru a respecta măsurile de sănătate în vigoare pentru a lupta împotriva epidemiei Covid-19.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte