Handbal feminin: Crina Pintea va juca din sezonul viitor la Gyor Audi ETO KC

Pivotul Crina Pintea va juca din sezonul viitor la echipa maghiară Gyor Audi ETO KC, a anunţat câştigătoarea ultimei ediţii a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Pintea, care joacă acum la CSM Bucureşti, revine la echipa maghiară la care a mai evoluat în a doua jumătate a sezonului 2018-2019, debutând într-un derby cu Ferencvaros în care a marcat 8 goluri.

”Crina Pintea a avut o jumătate de an memorabilă la echipa noastră în sezonul 2018/19. Când a plecat, ambele părţi au simţit că va exista o urmare. Mă bucur că a apărut din nou oportunitatea de la juca la Gyor. Sunt conştienţi de faptul că e jucătoare foarte profesionistă, foarte hotărâtă şi dornică de succes. Cu mentalitatea şi talentul său se va integra perfect în echipa noastră. Crina Pintea a semnat un contract pe doi ani”, a declarat preşedintele clubului, Dr. Csaba Bartha.

„Da, vestea e adevărată, îmi voi continua cariera la Gyor din vară. Am amintiri frumoase după ce am petrecută o jumătate de an la Gyor, pentru că în acea perioadă am câştigat totul cu fetele. Am câştigat Champions League, care este cel mai mare succes al carierei mele de până acum. Aştept cu nerăbdare să joc din nou pentru Gyor din vară şi vreau să continui să colecţionez medalii de aur”, a declarat Pintea, citată de site-ul clubului.

Citeste si:  Tevez s-a intors la Boca!

Sosită la Gyor în decembrie 2018, în locul olandeze Yvette Broch, care a decis să facă o pauză în carieră, Pintea a marcat în decurs de şase luni 48 de goluri în 16 partide de campionat, 12 goluri în trei partide din Cupa Ungariei şi 27 de goluri în 10 meciuri în Liga Campionilor, câştigând toate cele trei competiţii.

Echipa din Gyor a anunţat că a transferat-o şi pe suedeza Linn Blohm, pivotul echipei Minaur Baia Mare, care a semnat pe o perioadă de doi ani.

Blohm (28 ani) juca la Minaur din vara anului 2020. În 2015 a câştigat Cupa EHF cu echipa daneză Holstebro. Cu naţionala Suediei a obţinut o medalie de bronz la EURO 2014, iar în 2019 a fost aleasă cel mai bun pivot al Campionatului Mondial din Japonia. A fost, de asemenea, campioană mondială de junioare şi tineret.

Gyor va fi antrenată de vară de spaniolul Ambros Martin, fost selecţioner al naţionalei României.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*