Reporterului din SUA i se refuză intrarea pe stadion, înainte de meciul cu Țara Galilor, pentru că a purtat un tricou curcubeu

Reporterul american de fotbal Grant Wahl a susținut că i s-a refuzat intrarea pe un stadion al Cupei Mondiale din Qatar pentru că a purtat un tricou curcubeu.

Cupa Mondială din Qatar s-a confruntat cu critici pentru „spălarea sporturilor” din cauza palmaresului slab al națiunii gazdă în domeniul drepturilor omului, în special al tratamentului acordat comunității LGBTQ+.

În Qatar, homosexualitatea masculină este pedepsită cu închisoare, iar căsătoriile între persoane de același sex nu sunt recunoscute de guvern.

Wahl a vrut să participe luni la primul meci al SUA de la Cupa Mondială împotriva Țării Galilor și a purtat un tricou negru cu un cerc în culorile curcubeului înfășurat în jurul unei mingi de fotbal în față, probabil ca un protest împotriva legilor homofobe ale națiunii gazdă. El a folosit Twitter pentru a susține că i s-a refuzat inițial intrarea pe stadionul Ahmed bin Ali din Al Rayyan.

Citeste si:  LeBron James şi Kevin Durant, în topul voturilor fanilor pentru All-Star Game

El a postat: „Tocmai acum: agentul de securitate refuză să mă lase să intru pe stadion pentru SUA-Țara Galilor. „Trebuie să-ți schimbi cămașa. Nu este permis.”‘ Aproximativ 30 de minute mai târziu, a postat din nou pentru a-i liniști pe fani și pe utilizatorii rețelelor sociale, dezvăluind că a fost reținut pentru aproape jumătate de oră. El a adăugat: „Sunt în regulă, dar a fost un calvar inutil. Sunt în centrul media și încă îmi port cămașa. Am fost reținut pentru aproape o jumătate de oră.”