Novak Djokovic a adunat un record de premii în banii din finala ATP

La Torino s-a disputat finala între campionul sârb Novak Djokovic și Casper Ruud, pentru a hotărâ noul Masters al Finalelor ATP 2022. Tenismanul sârb a fost mare favorit și cu șansa de a ajunge pe Roger Federer cu 6 triumfuri în Finală, un record în care elvețianul domnește singur de ceva vreme.

Cifre incredibile pentru tenismenul sârb, care a trăit un sezon complicat, datorită alegerii sale de a renunța la vaccinarea împotriva Covid. Nole a câștigat turneul de la Wimbledon, dar a pierdut prima poziție în clasament din cauza incapacității de a participa atât la Australian Open, cât și la US Open.

”L-am ascultat pe Ibrahimovic la momentul sosirii lui la Galaxy. Un reporter l-a întrebat de ce a refuzat 100 de milioane de dolari pentru a se muta la o altă echipă. Ibra a spus: Banii nu sunt importanți. Mulți bani sunt importanți și nu sunt de ajuns. Nu cred așa, nu mă înțelegeți greșit. Toate acestea sunt informații publice: oamenii știu cât câștigăm. Ceea ce mass-media nu scrie este despre taxe și toate celelalte cheltuieli. Dar e în regulă, absolut nu pot sta aici și să vorbesc despre bani ca fiind o problemă în viața mea” a spus Novak Djokovic.

Citeste si:  Simona Halep umilită la Roland Garros

”Am fost foarte norocos. Sunt o consecință a tenisului meu și a succesului pe care l-am obținut împreună cu familia și echipa mea. Pentru fiecare euro pe care l-am câștigat, am cheltuit transpirație și lacrimi. Nu iau nimic de bun, pentru că știu cum se simte să nu ai nimic pe masă. Nu uit de unde vin și în ce epocă am crescut. Știu partea opusă a lucrurilor și asta mă ajută să apreciez totul și mai mult”.

Numere amețitoare care te fac să zâmbești, numere importante puse la dispoziție de organizatorii turneului. Câștigătorul finalelor ATP ia acasă un premiu de 2,2 milioane de dolari, deja cel mai mare premiu vreodată. Un premiu destinat să urce pentru cel care a câștigat toate meciurile turneului și singurul momentan care a reușit să o facă este Novak Djokovic.

Atât Ruud, cât și Rublev au pierdut un meci, în timp ce Nole face en-plein. Acest record permite campionului Serbiei să câștige 4 milioane și 740 de mii de dolari, un premiu în bani, frumos pentru un tenismen care cu siguranță nu se uită la aspectul economic dar care poate intra și mai mult în istoria acestui sport.