Rafael Nadal a primit trofeul rezervat numărului unu mondial la final de sezon

Rafael Nadal

Spaniolul Rafael Nadal a primit duminică, pentru a patra oară în cariera sa, trofeul rezervat liderului circuitului masculin de tenis la final de sezon, din partea președintelui Asociației Tenismenilor Profesioniști (ATP), Chris Kermode.

Ceremonia de acordare a trofeului a avut loc la O2 Arena din Londra, gazda Turneului Campionilor, după partida de deschidere, dintre elvețianul Roger Federer, numărul 2 mondial, și americanul Jack Sock (6-4, 7-6).

„A fost un sezon fantastic, unul foarte emoțional, după toate lucrurile prin care am trecut în ultimii ani. Nu este ceva la care m-aș fi putut gândi în urmă cu un an, așa că înseamnă foarte mult pentru mine”, a declarat Nadal cu această ocazie.

„Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără ajutorul familei mele, al echipei mele. Pot doar să le transmit multe mulțumiri tuturor pentru susținere. Au fost câteva momente dificile, însă toată lumea a continuat să creadă că astfel de lucruri sunt posibile din nou, așa că fără munca tuturor nu m-aș fi întors astăzi aici”, a mai spus spaniolul.

Citeste si:  Emma Răducanu poate deveni una dintre cele mai atractive sportive pentru sponsori

În vârstă de 32 ani, Rafael Nadal a câștigat anul acesta două titluri de Mare Șlem, la Roland Garros și US Open, impunându-se totodată în turneele de la Monte Carlo, Barcelona, Madrid și Beijing. El a mai ocupat primul loc în clasamentul ATP la final de sezon în 2008, 2010 și 2013.

Jucătorul iberic are în total în palmares 75 de titluri în circuitul profesionist, între care 16 de Mare Șlem, zece dintre ele cucerite la Roland Garros.

În timpul ceremoniei de la Londra a fost prezentat un filmuleț cu cele mai bune momente ale lui Nadal din acest an și titlurile câștigate. Campionatul spaniol a ridicat trofeul în prezența celor 15.000 de spectatori care au asistat la meciurile programate în prima zi a Turneului Campionilor. El a va intra în competiție luni seara, când îl va înfrunta pe belgianul David Goffin, în cadrul Grupei „Pete Sampras”. (agerpres.ro)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*