Rafael Nadal: ”Antrenamentul fără obiectiv nu are sens, este plictisitor”

nadal

Rafael Nadal a avut de-a face cu multe probleme în acest sezon. Fostul număr 1 mondial a jucat eșecul a șapte turnee în 2021, reușind să cucerească câteva titluri (Barcelona și Roma).

Rafael Nadal, în timpul discursului său de marți, a revenit asupra declarațiilor fostului său antrenor.Spaniolul a insistat să dezvolte un temperament puternic și a explicat că este important să-ți stabilești obiective și să le urmăm cu sârguință pentru a avea succes.

„Nu există o satisfacție personală mai mare decât a veni acasă știind că ai făcut tot posibilul pentru a-ți atinge obiectivele”, a spus Nadal.

„Cu efort, dăruire și smerenie, obții întotdeauna ceva, care te face să progresezi spre obiectivele tale.”

Citeste si:  Baier a fost suspendat un meci

De 20 de ori campion de Grand Slam, a spus, de asemenea, că este important să continui să cauți pentru a îmbunătăți.

„Din punct de vedere mental, te ajută cu adevărat să fii alert și activ. Nu văd viața altfel”, a spus Nadal.” Lucrul și antrenamentul de dragul antrenamentelor, fără nici un scop de a îmbunătăți… pur și simplu nu are sens. Este plictisitor”.

Dacă Nadal a devenit campionul pe care îl cunoaștem astăzi, o mare parte din asta îi datorează unchiului său Toni. Cei doi au lucrat împreună de mulți ani, iar Toni i-a insuflat principii fundamentale, atât pe teren, cât și în afara lui.