Două familii ale victimelor accidentului lui Kobe Bryant, despăgubite pentru fotografiile neautorizate

Două familii ale victimelor accidentului de elicopter în care a decedat celebrul baschetbalist american Kobe Bryant, în ianuarie 2020, vor primi 2,5 milioane dolari despăgubiri pentru fotografiile neautorizate făcute la locul catastrofei de către poliţiştii şi pompieri din Los Angeles, transmite AFP.

Acordul de despăgubire votat marţi de autorităţile regionale urmează să fie validat de un judecător şi nu o vizează pe văduva lui Bryant, care a depus la rândul ei plângere pentru aceste fotografii.

Singurele persoane care erau autorizate să facă fotografii la locul catastrofei erau anchetatorii agenţiei responsabili cu securitatea transporturilor (NTSB) şi ai biroului de medicină legală.

Dar poliţişti şi pompieri care lucrau în comitatul Los Angeles au făcut fotografii cu scene de la faţa locului cu ajutorul telefoanelor mobile şi le-au trimis apoi altor persoane. Afacerea s-a transformat în scandal.

Citeste si:  Stoner se retrage la finalul stagiunii

Familiile victimelor au depus plângere împotriva comitatului pentru traumatism emoţional prin aceste clişee ilicite şi difuzarea lor.

Considerat unul dintre cei mai mari baschetbalişti americani din istorie, Kobe Bryant, a decedat într-un accident de elicopter în sudul Californiei.

Fosta vedetă a echipei Los Angeles Lakers călătorea alături de fiica sa Gianna, în vârstă de 13 ani, şi de alţi şase pasageri la bordul elicopterului marca Sikorsky S-76B , care s-a prăbuşit pe 26 ianuarie 2020 pe o colină din Calabasas, la nord-vest de Los Angeles. Toate persoanele aflate la bordul aparatului şi-au pierdut viaţa.
AGERPRES