Rafael Nadal a efectuat primul antrenament pe iarbă

Rafael Nadal a efectuat luni primul antrenament pe iarbă, la opt zile după ce a triumfat pentru a 14-a oară la Roland Garros şi în ciuda durerilor la piciorul stâng, relansând ipoteza participării sale la turneul de la Wimbledon, care va debuta la sfârşitul acestei luni.

Nadal a efectuat câteva exerciţii fizice în timpul unei scurte şedinţe de pregătire cu porţile închise, la Mallorca Country Club din Santa Ponca, unde va avea loc începând de duminică turneul ATP 250 pe iarbă de la Mallorca, a indicat purtătorul său de cuvânt.

Jucătorul iberic a prevăzut să crească gradual intensitate antrenamentelor sale pe iarbă, în cursul acestei săptămâni.

În funcţie de starea piciorului său stâng, el va lua o decizie în privinţa participării sale la Grand Slam-ul londonez, care va debuta pe 27 iunie. Nadal suferă de mai mulţi ani de sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă şi incurabilă, care produce deformarea unuia dintre oasele piciorului.

Citeste si:  Elina Svitolina și Gael Monfils întâmpină primul copil: „Bine ai venit pe lume, micuța mea prințesă”

Campionul spaniol, cu 22 de titluri de Mare Şlem în palmares, a dezvăluit că a trebuit să joace la Roland Garros cu piciorul anesteziat, însă nu era pregătit să repete experienţa la Wimbledon, turneu pe care l-a câştigat de două ori, în 2008 şi 2010, dar la care nu a participat în 2021.

Nadal a început marţea trecută, la două zile după triumful de la Roland Garros, un „tratament cu radiofrecvenţă pulsată (PRF)”, care adoarme „nervii din regiunea accidentării de care suferă”, conform purtătorului său de cuvânt.

Acest nou tratament pare să dea roade, atât de mult încât Toni Nadal, unchiul lui Rafa şi fostul său antrenor, a declarat sâmbătă cu ocazia turneului de la Stuttgart, că nepotul său „va juca la Wimbledon”.
AGERPRES