„Proaspăta” Iga Swiatek explică de ce „are sens” să joci la San Diego, în ciuda finalei obositoare de la Ostrava

A juca o finală de trei ore urmată de un zbor lung din Europa către Statele Unite ar fi fost prea mult pentru mulți jucători, dar Iga Swiatek insistă că nu s-a gândit niciodată să se retragă de la San Diego Open, de săptămâna aceasta.

În ceea ce mulți au numit meciul anului din Turul WTA, Swiatek și Barbora Krejcikova au jucat duminică, la finala de la Ostrava Open, timp de trei ore și 16 minute, înainte ca ceha să câștige în trei seturi.

Swiatek a mai fost implicată într-o luptă în trei seturi, în ziua precedentă, cu Ekaterina Alexandrova, câștigând după două ore și 37 de minute.

Citeste si:  Dominic Thiem a declarat forfait pentru Australian Open din cauza unei accidentări

Numărul 1 mondial ar fi fost iertat dacă ar fi ales să se retragă de la evenimentul WTA 500 din Statele Unite, după faptele sale din Europa, dar poloneza insistă că se simte „proaspătă” deoarece și-a luat o pauză după ce a câștigat titlul, la US Open, în septembrie.

„Chiar dacă am jucat două meciuri foarte lungi acolo, mă simt destul de bine fizic”, a spus Swiatek. „Chestia este că acum mă simt mai proaspătă pentru că am avut mai mult timp liber după US Open. Așa că, mergând la Ostrava, am știut că pot da totul și să fie all-in.”